M4 Sport
Magyar foci sport

Moniz arról, hogy le akarta hívni a csapatát a pályáról: Ez a fajta rasszista megnyilvánulás, a huhogás árt a futballnak, árt a társadalomnak

Visszavágott az első fordulóban elszenvedett vereségért a Budapest Honvéd a ZTE-nek, és Jairo Samperio két góljával 2-0-ra győzött az NB I 12. fordulójában.

A zalaegerszegi meccset a második félidőben egy közjáték zavarta meg, Bognár Tamás játékvezető kiállította a pályára besétáló Ricardo Monizt, aki azért reklamált, mert a kispesti szurkolók közül néhányan huhogtak, miután a ZTE csatára, Christy Manzinga összetűzésbe keveredett a Honvéd védőjével, Albi Dokával.

Kapcsolódó
Levonult a pályáról a zalaegerszegi futballcsapat
Percekre félbeszakadt az NB I-es bajnoki.

Moniz ezek után le akarta hívni a csapatát a pályáról, ám végül folytatódott a meccs, Moniz helyett ekkor segítője, Julian Jenner dirigált a hazai kispadon.

A lefújás után a ZTE edzője azt magyarázta, a szerdai, Kazincbarcika elleni kupameccsen is huhogtak a nézők a lelátón, de akkor nem léptek fel ellene.

„Van egy érték, amit képviselni kell. Egy edzőnek meg kell védenie a játékosait, ki kell állnia a klubja mellett. Számomra nincs különbség emberek között bőrszínben, vallásban, satöbbi. Két-három méterre beléptem a pályára, de a játékvezető meg sem hallgatta, mit szeretnék mondani, felmutatta a piros lapot. Le akartam hívni a csapatot, de tudtam, hogy ez milyen következményekkel jár, ha nem fejezzük be a meccset, viszont kárt sem akartam okozni a klubnak.

Ez a fajta rasszista megnyilvánulás, a huhogás árt a futballnak, árt a társadalomnak. A futballnak értékeket kell közvetítenie, de ez nem az. Tíz éve, amikor a Ferencvárosnál dolgoztam, akkor is hasonló volt a helyzet. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de az incidens miatt is, hogy ilyen kisstílű emberek megzavarják a játékot

– idézte a holland ezdő nyilatkozatát a Zala megyei hírportál.

A Honvéd a győzelem révén 13 pontjával a 8. a tabellán, a ZTE két ponttal többet kapart össze eddig, és ezzel az 5.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!