Magyar foci

Moniz arról, hogy le akarta hívni a csapatát a pályáról: Ez a fajta rasszista megnyilvánulás, a huhogás árt a futballnak, árt a társadalomnak

M4 Sport
M4 Sport

Visszavágott az első fordulóban elszenvedett vereségért a Budapest Honvéd a ZTE-nek, és Jairo Samperio két góljával 2-0-ra győzött az NB I 12. fordulójában.

A zalaegerszegi meccset a második félidőben egy közjáték zavarta meg, Bognár Tamás játékvezető kiállította a pályára besétáló Ricardo Monizt, aki azért reklamált, mert a kispesti szurkolók közül néhányan huhogtak, miután a ZTE csatára, Christy Manzinga összetűzésbe keveredett a Honvéd védőjével, Albi Dokával.

Kapcsolódó
Levonult a pályáról a zalaegerszegi futballcsapat
Percekre félbeszakadt az NB I-es bajnoki.

Moniz ezek után le akarta hívni a csapatát a pályáról, ám végül folytatódott a meccs, Moniz helyett ekkor segítője, Julian Jenner dirigált a hazai kispadon.

A lefújás után a ZTE edzője azt magyarázta, a szerdai, Kazincbarcika elleni kupameccsen is huhogtak a nézők a lelátón, de akkor nem léptek fel ellene.

„Van egy érték, amit képviselni kell. Egy edzőnek meg kell védenie a játékosait, ki kell állnia a klubja mellett. Számomra nincs különbség emberek között bőrszínben, vallásban, satöbbi. Két-három méterre beléptem a pályára, de a játékvezető meg sem hallgatta, mit szeretnék mondani, felmutatta a piros lapot. Le akartam hívni a csapatot, de tudtam, hogy ez milyen következményekkel jár, ha nem fejezzük be a meccset, viszont kárt sem akartam okozni a klubnak.

Ez a fajta rasszista megnyilvánulás, a huhogás árt a futballnak, árt a társadalomnak. A futballnak értékeket kell közvetítenie, de ez nem az. Tíz éve, amikor a Ferencvárosnál dolgoztam, akkor is hasonló volt a helyzet. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de az incidens miatt is, hogy ilyen kisstílű emberek megzavarják a játékot

– idézte a holland ezdő nyilatkozatát a Zala megyei hírportál.

A Honvéd a győzelem révén 13 pontjával a 8. a tabellán, a ZTE két ponttal többet kapart össze eddig, és ezzel az 5.

Olvasói sztorik