Kovács Tamás / MTI
Magyar foci sport

Keményen megbüntette a ZTE edzőjét az MLSZ

Nem vette jó néven a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Ricardo Moniz és a Zalaegerszeg szombati akcióját: a csapatát rasszista inzultus miatt a pályáról lehívó, emellett piros lappal díjazott holland szakember egy hónapos eltiltást kapott.

Legalább öt percre megállt a játék szombaton a ZTE és a Budapest Honvéd mérkőzésén (0-2), amikor az 56. percében Christy Manzinga beleütközött a melegítő Honvéd-cserékbe, amiből aztán nagy lökdösődés és reklamálás lett. Bognár Tamás játékvezető végül a hazai csapat edzőjét, Ricardo Monizt állította ki. A holland szakember – hivatkozva a játékosait ért rasszista inzultusokra – lehívta csapatát a pályáról.

Kapcsolódó
Ricardo Moniz nem fogadja el a piros lapot, akár Orbán Viktorig is elmegy
A Zalaegerszeg edzője azt mondta, a végsőkig kitart az igaza mellett.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden úgy döntött,

Monizt október 25-től kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy hónapra eltiltja.

„A fegyelmi bizottság elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.

Szintén fegyelmi eljárás indult az NB II hétvégi fordulójában lejátszott MTK–Siófok mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolóknak a mérkőzés lefújása után történt rasszista megnyilvánulása miatt.

Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

A gyűlölet nem pálya” – olvasható.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!