Magyar foci

Keményen megbüntette a ZTE edzőjét az MLSZ

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Nem vette jó néven a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Ricardo Moniz és a Zalaegerszeg szombati akcióját: a csapatát rasszista inzultus miatt a pályáról lehívó, emellett piros lappal díjazott holland szakember egy hónapos eltiltást kapott.

Legalább öt percre megállt a játék szombaton a ZTE és a Budapest Honvéd mérkőzésén (0-2), amikor az 56. percében Christy Manzinga beleütközött a melegítő Honvéd-cserékbe, amiből aztán nagy lökdösődés és reklamálás lett. Bognár Tamás játékvezető végül a hazai csapat edzőjét, Ricardo Monizt állította ki. A holland szakember – hivatkozva a játékosait ért rasszista inzultusokra – lehívta csapatát a pályáról.

Kapcsolódó
Ricardo Moniz nem fogadja el a piros lapot, akár Orbán Viktorig is elmegy
A Zalaegerszeg edzője azt mondta, a végsőkig kitart az igaza mellett.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden úgy döntött,

Monizt október 25-től kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy hónapra eltiltja.

„A fegyelmi bizottság elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.

Szintén fegyelmi eljárás indult az NB II hétvégi fordulójában lejátszott MTK–Siófok mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolóknak a mérkőzés lefújása után történt rasszista megnyilvánulása miatt.

Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

A gyűlölet nem pálya” – olvasható.

Olvasói sztorik