Élő Magyar foci

A Fradi komoly pofonba szaladt bele Belgrádban, Csercseszovval még soha nem kapott ennyi gólt

Srdjan Stevanovic/Getty Images
Srdjan Stevanovic/Getty Images

A Ferencváros 4-1-re kikapott a Crvena zvezda vendégeként az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Meglehetősen lassan, álmoskásan indult a mérkőzés, minimálisan többet volt a labda a szerbeknél, miközben a Fradi lassította a meccset. Gyors kontráiban így is több lehetőség rejlett egészen az első félidő derekáig, amikor Henry Wingo kezére fejeltek egy labdát, amiért a VAR-vizsgálat után tizenegyest ítélt a belga játékvezető. Ezt Guelor Kanga értékesítette.

Gyorsan jött egy újabb gól is, miután Botka Endre mellől eljutott a labda a tizenhatos közepére. Stefan Mitrovic az átvétellel becsapta mindkét ferencvárosi védőt és a kapu bal sarkába lőtt. Térfélcsere után egyértelműen dominálni akart a Fradi, de ráfázott, mert öt perc alatt betalált harmadjára a Crvena zvezda, egy ellentámadás végén Aleksandar Katai a tizenhatos elől okosan és pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Ezután kettőt cserélt Sztanyiszlav Csercseszov, de szinte azonnal jött az újabb találat: Kanga távolról lőtt senkitől sem zavartatva és óriási gól lett belőle, a bal fölső sarokba vágódott védhetetlenül a labda. Azért ment előre becsülettel az FTC, aminek az lett a vége, hogy a szépítés összejött, Wingo kapott remek indítást a jobb szélen, amit majdnem az alapvonalon ért el. Egyből középre lőtt, amit Kristoffer Zachariassen egyből passzolt a hálóba.

Ezután a csereként beálló Ryan Mmaee még a 89. percben a felső lécre bombázott egy labdát, de újabb gólt nem lőtt a Fradi, így 4-1-re kikapott.

Csercseszovval még soha nem kapott ki a Ferencváros úgy, hogy négy gólt kapott, az eddigi legnagyobb veresége 3-0 volt a Paks és az MTK ellen.

A csoport másik mérkőzésén a Monaco 3-1-re győzte le a török Trabzonsport.

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló:

Crvena zvezda (szerb) – Ferencváros 4-1 (2-0)
Rajko Mitic Stadion, Belgrád
v.: Lawrence Visser (belga)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic – 72.), Rodic – S. Mitrovic (Pankov – 62.), Sanogo (Srnic – 62.), Kanga (Mustapha – 80.), Ivanic – Katai (Motika – 72.), Pesic.

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka (Pászka – 75.) –Besic (Vécsei – 57.), Laidouni (Gojak – 67.) – Zachariassen, Tokmac (Marquinhos – 67.), Traoré – Boli (R. Mmaee – 75.).

gól: Kanga (27., 60.), Mitrovic (35.), Katai (50.) ill. Zachariassen (71.)
sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (54.), Rodic (76.) ill. S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (86.)
piros lap: –

A csoport másik mérkőzésén:
Monaco (francia) – Trabzonspor (török) 3-1 (2-0)
gól: Ben Yedder (14., 47. – büntetőből), Disasi (55.) ill. Bakaszetasz (72.)
piros lap: Gomez (11.)

A Fradié az első lövés

Némi mezőnyjátékot és két gyenge védők mögé ívelt labda után a Ferencváros veszélyeztetett. Zachariassen keveredett a tizenhatos jobb oldalára, a lövését még blokkolták ugyan, de a lecsorgót elengedte Traoré és az érkező Laidouni kapásból lőhetett a tizenhatos bal sarkáról. Ezt is blokkolni tudták a szerbek, a szögletből pedig nem lett semmi. Túloldalon Gobeljic lőtt Dibusz ölébe egy labdát.

Elindult a meccs!

Nem árulunk el nagy titkot, az első percben nem esett gól. Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, de azért őrülten nem rohant előre. Valószínűleg apránként próbálja majd benyomni térfelére a magyar bajnokot a Crvena zvezda.

Két fontos játékos is hiányzik a szerbeknél

Szerdán megsérült a Crvena zvezda egyik legjobb támadój, Osman Bukari. Sokáig reménykedtek benne, de végül nem tudta vállalni a játékot. Szintén komoly gondot okozhat, hogy még a kispadra sem tudott leülni a rutinos középhátvéd, Nemanja Milunovic.

Kapcsolódó
A Fradi ellenfele az utolsó pillanatban dönt róla, hogy tud-e játszani az egyik legjobb támadója
Az egyik legjobb góllövőjét veszítheti el a belgrádi csapat.

Csercseszov óvatos

A Fradi edzőjét nem aggasztja, hogy már van veszíteni valója a Ferencvárosnak, inkább azzal van elfoglalva, hogy mire számítson a szerb bajnok ellen.

A riválisunk évről évre a Bajnokok Ligájában, vagy a közelében van, ennek megfelelően nehéz mérkőzésre számítok. Mivel a Crvena zvezda utolsó a csoportban, nyilván irányítani és nyerni akar, kiváltképpen otthon, mi ennek megfelelően készültünk taktikailag

– mondta a találkozó előtt.

„Mi akarjuk diktálni a tempót"

A Crvena zvezda vezetőedzője nagyon óvatosan nyilatkozott a mérkőzés előtt, az M4 Sportnak arról beszélt Milos Milojevic vezetőedző, hogy a védekezésből támadásba történő átmenetekre kell majd nagyon figyelnie a csapatának. A találkozó előtti sajtótájékoztatón viszont ennél határozottabban foglalt állást.

Mi akarjuk diktálni a tempót. Hetven százalékban a saját játékunkra koncentrálunk és csak harmincban akarunk a Ferencvárossal foglalkozni. Van még 12 pont, amit meg lehet szerezni, így megfordíthatjuk a csoportállást, az első lépést ehhez a Ferencváros ellen tehetjük meg.

Olvasói sztorik