Élő Magyar foci

A Fradi komoly pofonba szaladt bele Belgrádban, Csercseszovval még soha nem kapott ennyi gólt

Srdjan Stevanovic/Getty Images
Srdjan Stevanovic/Getty Images

A Ferencváros 4-1-re kikapott a Crvena zvezda vendégeként az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Meglehetősen lassan, álmoskásan indult a mérkőzés, minimálisan többet volt a labda a szerbeknél, miközben a Fradi lassította a meccset. Gyors kontráiban így is több lehetőség rejlett egészen az első félidő derekáig, amikor Henry Wingo kezére fejeltek egy labdát, amiért a VAR-vizsgálat után tizenegyest ítélt a belga játékvezető. Ezt Guelor Kanga értékesítette.

Gyorsan jött egy újabb gól is, miután Botka Endre mellől eljutott a labda a tizenhatos közepére. Stefan Mitrovic az átvétellel becsapta mindkét ferencvárosi védőt és a kapu bal sarkába lőtt. Térfélcsere után egyértelműen dominálni akart a Fradi, de ráfázott, mert öt perc alatt betalált harmadjára a Crvena zvezda, egy ellentámadás végén Aleksandar Katai a tizenhatos elől okosan és pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Ezután kettőt cserélt Sztanyiszlav Csercseszov, de szinte azonnal jött az újabb találat: Kanga távolról lőtt senkitől sem zavartatva és óriási gól lett belőle, a bal fölső sarokba vágódott védhetetlenül a labda. Azért ment előre becsülettel az FTC, aminek az lett a vége, hogy a szépítés összejött, Wingo kapott remek indítást a jobb szélen, amit majdnem az alapvonalon ért el. Egyből középre lőtt, amit Kristoffer Zachariassen egyből passzolt a hálóba.

Ezután a csereként beálló Ryan Mmaee még a 89. percben a felső lécre bombázott egy labdát, de újabb gólt nem lőtt a Fradi, így 4-1-re kikapott.

Csercseszovval még soha nem kapott ki a Ferencváros úgy, hogy négy gólt kapott, az eddigi legnagyobb veresége 3-0 volt a Paks és az MTK ellen.

A csoport másik mérkőzésén a Monaco 3-1-re győzte le a török Trabzonsport.

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló:

Crvena zvezda (szerb) – Ferencváros 4-1 (2-0)
Rajko Mitic Stadion, Belgrád
v.: Lawrence Visser (belga)

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic – 72.), Rodic – S. Mitrovic (Pankov – 62.), Sanogo (Srnic – 62.), Kanga (Mustapha – 80.), Ivanic – Katai (Motika – 72.), Pesic.

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka (Pászka – 75.) –Besic (Vécsei – 57.), Laidouni (Gojak – 67.) – Zachariassen, Tokmac (Marquinhos – 67.), Traoré – Boli (R. Mmaee – 75.).

gól: Kanga (27., 60.), Mitrovic (35.), Katai (50.) ill. Zachariassen (71.)
sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (54.), Rodic (76.) ill. S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (86.)
piros lap: –

A csoport másik mérkőzésén:
Monaco (francia) – Trabzonspor (török) 3-1 (2-0)
gól: Ben Yedder (14., 47. – büntetőből), Disasi (55.) ill. Bakaszetasz (72.)
piros lap: Gomez (11.)

Vége a Ferencváros veretlenségének az Európa Ligában

Az első félidő derekán Henry Wingo kezére fejeltek egy labdát, amiért a VAR-vizsgálat után tizenegyest ítélt a belga játékvezető. Ezt Guelor Kanga értékesítette, de gyorsan jött egy újabb gól is, miután Botka mellől eljutott a labda a tizenhatos közepére. Stefan Mitrovic az átvétellel becsapta mindkét ferencvárosi védőt és a kapu bal sarkába lőtt.

Térfélcsere után egyértelműen dominálni akart a Fradi, de ráfázott, mert öt perc alatt betalált harmadjára a Crvena zvezda, egy ellentámadás végén Aleksandar Katai a tizenhatos elől okosan és pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot. Ezután kettőt cserélt Sztanyiszlav Csercseszov, de szinte azonnal jött az újabb találat: Kanga távolról lőtt senkitől sem zavartatva és óriási gól lett belőle, a bal fölső sarokba vágódott védhetetlenül a labda. Azért ment előre becsülettel az FTC, aminek az lett a vége, hogy a szépítés összejött, Wingo kapott remek indítást a jobb szélen, amit majdnem az alapvonalon ért el. Egyből középre lőtt, amit Kristoffer Zachariassen egyből passzolt a hálóba.

Ryan Mmaee a hajrában még eltalálta a keresztlécet, de újabb gól nem esett, így 4-1-re kikapott a Fradi.

Még a léc sem segít, kapufa!

Ryan Mmaee került remek helyzetbe a tizenhatos jobb sarkán belül, jól is sikerült a lövés, a kapusnak esélye sem volt, de nagyot csattanva a lécről kifelé pattant a labda.

Megint egy kis zűrzavar

Gojak elpasszolta magát, majd Dibusz hiába védte az ebből származó hazai lövést, rossz helyre dobta ki a labdát. Vécsei megpróbált becsúszva menteni, de csak felrúgta ellenfelét és kapott egy sárga lapot.

Nyom a Fradi, védekezik a Crvena zvezda

Most már egyértelműen a Ferencváros irányítja a mérkőzést, de a sok csere dacára is fegyelmezetten, szervezetten védekezik a Crvena zvezda. Egyelőre nehéz megítélni, lesz-e még gól, de a Fradi becsületére szóljon, hogy megy előre a magyar bajnok.

Dibusz kétszer is nagyot védett

Kétszer is jól mozdult ki a kapujából a magyar kapus, a hajrára kezd rohanós lenni a meccs, a középpályákon csak átrohannak a csapatok.

Ott a becsületgól!

Wingo kapott egy parádés indítást a pálya jobb szélén, amit nagy nehezen sikerült befutnia és egyből középre tennie. Kristoffer Zachariassan jól érkezett a labdára és picit talán meglepetésre egyből kapura lőtt, ami így utat talált Borjan mellett a hálóba. 4-1.

Élete gólját lőtt a Crvena zvezda játékosa

Kanga a büntetője után megmutatta, hogy távolról is tud lőni. Cirka húsz méterre a magyar kaputól nem tudta eldönteni, kit hozzon játékba, de mivel senki sem támadta le, inkább kapura lőtt. Fantasztikus lövésnek bizonyult, a bal fölső sarokban landolt, 4-0.

Kettős csere, nem vár tovább Csercseszov

Vécsei Bálint a középpályán váltotta Mohamed Besicet, Ryan Mmaee pedig Franck Boli helyére állt be. Ezzel egyúttal maradt is a taktika, posztra érkeztek a cserék.

Tokmac lövését védte Borjan

Egyértelműen próbál nyomni a Fradi, a jobb szélen előre törő Tokmac pedig picit éles szögből leadott egy lövést, de Borjan védeni tudott. Ez volt a második félidőben a vendégek legveszélyesebb akciója.

Megyünk tovább!

A Crvena zvezda kezdte a második félidőt, a jobb szélen próbált helyzetet kialakítani, de Botkán megpattant a beadás, így a Ferencváros kezdhetett építkezni.

A statisztika hazai fölényt mutat

Ugyan a labdát 50-50 százalékban birtokolták a csapatok, a Crvena zvezda 9-szer lőtt kapura, amiből 3 el is találta azt. Ebből persze kettő a gól, egy pedig a Dibusz ölében landoló Gobeljic-lövés. Túloldalon viszont a Fradi hat próbálkozásából csak egynél kellett védenie Borjannak, amikor Tokmac inkább maga vállalkozott lövésre. Szinte teljesen egyforma a passzok és sikeres passzok aránya, de többször próbálkozott a szerb együttes.

Szépen elvacakolta a maradék időt a Crvena zvezda

Megpróbált nyomást gyakorolni ellenfelére a Fradi, de fordult a kocka és a hazai együttes kezdte lopni a másodperceket azzal, hogy mindent lassan csinált. Laidouni szögletét középre fejelte Zachariassen, de Tokmac Nguen jobbal nem sokkal a léc fölé lőtt. Ezen kívül nem futotta többre már az FTC erejéből és idejéből, így 2-0 állt az eredményjelzőn a szünetben.

Csak átmenetileg úszta meg a Fradi, Mitrovic is gólt lőtt

Bal szélről sikerült belőnie a labdát a Pesicnek, ami úgy tűnt, hogy Mitrovic mögé érkezik. Így kalkuláltak a Fradi védői is, de Mitrovic nem hagyta csapattársának a centerezést, hanem maga elé húzta a labdát, majd a bal alsóba lőtte. Ezzel már 2-0.

Ez centiken múlott!

Katai szabadrúgása tökéletesen csavarodott a tizenhatosra, Dragovicról teljesen lemaradtak a ferencvárosi védők. A szerbek játékosa a földre fejelte a labdát, amely így nagyot pattant, de épphogy a fölső sarok fölött hagyta el a játékteret.

Tizenegyeshez jut a Crvena zvezda

Egy veszélyes jobb oldali beívelést fejelt volna kapura Gobeljic, de a felugró Wingo kezéről szögletre pattant a labda. Szöglet helyett azonban VAR-csekkolás jött, majd az ítélet: büntető!

Tokmac erre nem lesz büszke

Franck Boli nagyon mélyen visszalépve szerzett labdát, a helyére fellépő Tokmac pedig jó indítást kapott. Be is várta társait, akik közül azonban egyiket sem játszotta meg, hanem egyedül próbált gólt lőni, de gyengén a kapushoz gurított. Ebben jóval több lehetett volna.

Akadt egy kis zavar a vendégeknél

Egy pici megingás után kissé pánikolva kellett felszabadítania Besicnek, de nem tudott előnyt kovácsolni belőle a Crvena zvezda. Összességében egyáltalán nincs nagy nyomás alatt a Fradi, sőt a gyors támadásaival a két csapat közül a veszélyesebbnek mondható. Az is látszik, hogy a vendégek tudatosan lassítják a játékot, minden bedobás, szöglet és szabadrúgás előtt jön egy kis időhúzás. Egyedül az ellentámadásoknál iparkodik az FTC.

Monacóban pörögnek az események

Miközben kevés izgalom akadt a belgrádi meccsen – egy kapu mellé szálló Besic-lövésen kívül inkább a fogást keresik egymáson a csapatok – a Monaco megszerezte a vezetést a Trabzonspor ellen.

Tovább nehezíti a törökök dolgát, hogy Maximiliano Gomezt a 11. percben kiállították.

Olvasói sztorik