Magyar foci

„Nincs jó üzenete annak, ami körülötte zajlik” – többen is bírálták Dzsudzsákot a nyilatkozata miatt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Miután a magyar válogatott befejezte a Nemzetek Ligája-szereplését, az Olaszország ellen 2-0-ra elveszített mérkőzést követően Marco Rossi újságírói kérdésre megerősítette, hogy Dzsudzsák Balázs számára a november 20-i, görögök elleni összecsapás lesz a búcsúmérkőzés a nemzeti csapatnál. A 35 éves labdarúgónak az lesz a 109. mérkőzése címeres mezben, amivel egyedüli csúcstartó lesz – Király Gábor 108-szor lépett pályára a válogatottban.

Dzsudzsák ugyanakkor egy nyilatkozatával követ dobott az állóvízbe. A Rádió 1 Balázsék című műsorának vendége volt, ahol felvetődött a kérdés, mi lesz, ha olyan teljesítményt nyújt, amivel meggyőzi Marco Rossit is arról, hogy helye van a csapatban.

Akkor nyilván folytatom tovább. Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott, csak ő ezzel a meccsel szeretné valamilyen szinten lezárni ezt a témát, keretbe foglalni a válogatottságomat

nyilatkozta a középpályás.

Kapcsolódó
Dzsudzsák a búcsúmeccséről: Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott
Azt is elárulta, két év elteltével idén nyáron tudott ismét jó szívvel bemenni a válogatott öltözőjébe.

Többen is meglepődtek ezen a kijelentésen, a Blikknek nyilatkozó László Csaba szerint például tisztázni kéne, hogy akkor most miről is szól ez a mérkőzés, mert, ha Dzsudzsák úgy érzi, helye van még a csapatban, akkor nincs értelme a búcsúmeccsnek. „Szenzációs, amit elért a válogatottal, de azt figyelembe kell venni, hogy a kapitány az elmúlt időszakban nem számolt vele, nélküle építette föl a csapatát” – tette hozzá a korábban a többi közt a Ferencvárosnál, Skóciában, Belgiumban és Indiában is dolgozó szakember.

Hrutka János azt mondta, úgy tűnt eddig, hogy Dzsudzsák Balázs is búcsúmérkőzésként tekint a görögök elleni találkozóra.

Ahhoz, hogy ez létrejöhet, eleve sok ember jóindulata szükséges, hiszen három éve játszott utoljára a válogatottban. Nincs jó üzenete annak, ami körülötte zajlik.

Esterházy Márton úgy vélekedett, senki sem nézi jó szemmel, ha valaki ajándékba kap meccseket, a válogatottság ugyanis nem erről szól. „Mindenki tudja, mit tett le az asztalra Balázs, de ha az elmúlt három évben nem teljesített úgy, hogy válogatott legyen, most már nem ennek kellene lennie a fő szempontnak” – mondta a 29-szeres válogatott egykori támadó.

Kapcsolódó
Kőkemény kritikát kapott Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik
William Gallas, a hazánkban élő és dolgozó 85-szörös francia válogatott belső védő meglepően őszintén fogalmazott a nemzeti tizenegy excsapatkapitánya, és a legértékesebb játékosa kapcsán.

Egy görögök elleni meccs egyébként szépen keretbe foglalná Dzsudzsák Balázs válogatott karrierjét, ugyanis 2007. június 2-án épp ellenük debütált, akkor Várhidi Péter küldött neki meghívót. Utoljára a 2019-es walesi vereség alkalmával lépett pályára a magyar csapatban. Eddigi 108 válogatott fellépésén 21 gólja és 24 gólpassza van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik