Magyar foci

Kőkemény kritikát kapott Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik

William Gallas, a hazánkban élő és dolgozó, 85-szörös francia válogatott belső védő meglepően őszintén fogalmazott a nemzeti tizenegy excsapatkapitánya, és a legértékesebb játékosa kapcsán.

William Gallas egy éve hazánkban él, a ZTE FC-nél dolgozik utánpótlásedzőként. A francia válogatottal vb-ezüstérmes, a Chelsea-vel 2005-ben és 2006-ban Premier League-győztes védő a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjút.

A 45 éves korábbi középhátvéd kitért a zalaegerszegi munkájára, a magyar fiatalok munkamoráljára, természetesen az előttünk álló katari világbajnokságról, a francia válogatott esélyeiről is beszélt, de a legérdekesebb dolgot a magyar válogatott Nemzetek Ligája-szereplése, főképp Szalai Ádám búcsúja és Szoboszlai Dominik szerepe kapcsán mondta.

A 84-szeres francia válogatott labdarúgó elismertre a válogatott fejlődését, mégis meglepő módon szomorúságának adott hangott a magyar nemzeti tizenegy, és annak excsapatkapitánya kapcsán.

Tudom, a legtöbb szurkoló így is elégedett a csapat teljesítményével – na de mi a legfontosabb? A végkifejlet! A világ júniusban majd a négyes döntőben részt vevő csapatokra figyel, Magyarországra – sajnos – nem. Jobban kellett volna Olaszország ellen koncentrálni

– fogalmazott kritikusan, mivel neki úgy tűnt, a válogatott tagjai nem hitték el, hogy valóban bejuthatnak a négyes döntőbe.

Tisztelem Szalai Ádámot, sokat tett a válogatottért, de azt nem értettem, miért a németek elleni mérkőzés előtt jelentette be, hogy az olaszok ellen lép pályára utoljára a válogatottban. S ha sikerül bejutni a négyes döntőbe, azt kihagyta volna? Rossz volt az időzítés. Érzelmes volt az olaszok elleni találkozó, ám ez nem feltétlenül jó, ugyanis a sportolónak ilyen lelkiállapotban nehéz jól teljesítenie. Minden csapatban vannak a többieknél jobb képességűek, akiknek az ilyen meghatározó meccseken vezérré kell válniuk, meg kell mutatniuk, mi emeli őket az átlag fölé. Nos, ezt most nem láttam

– érvelt Gallas, aki így folytatta:

A franciáknál ott van Kylian Mbappé, az angoloknál Bukayo Saka vagy a norvégoknál Erling Haaland. Mindannyian fiatalok, ám képesek a nagy meccseken villogni. A magyar válogatottban meg itt van Szoboszlai Dominik, aki kiváló képességű futballista, és éppen az ilyen fontos mérkőzéseken kell vezérré válnia. A futballista sohasem tudhatja, mi lesz vele holnap, minden lehetőséget ki kell használni a karrierje során. Magyarország nagy lehetőséget kapott, de sajnos a legfontosabb akadályt nem tudta átugrani…

Olvasói sztorik