Magyar foci sport

Kőkemény kritikát kapott Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik

William Gallas, a hazánkban élő és dolgozó, 85-szörös francia válogatott belső védő meglepően őszintén fogalmazott a nemzeti tizenegy excsapatkapitánya, és a legértékesebb játékosa kapcsán.

William Gallas egy éve hazánkban él, a ZTE FC-nél dolgozik utánpótlásedzőként. A francia válogatottal vb-ezüstérmes, a Chelsea-vel 2005-ben és 2006-ban Premier League-győztes védő a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjút.

A 45 éves korábbi középhátvéd kitért a zalaegerszegi munkájára, a magyar fiatalok munkamoráljára, természetesen az előttünk álló katari világbajnokságról, a francia válogatott esélyeiről is beszélt, de a legérdekesebb dolgot a magyar válogatott Nemzetek Ligája-szereplése, főképp Szalai Ádám búcsúja és Szoboszlai Dominik szerepe kapcsán mondta.

A 84-szeres francia válogatott labdarúgó elismertre a válogatott fejlődését, mégis meglepő módon szomorúságának adott hangott a magyar nemzeti tizenegy, és annak excsapatkapitánya kapcsán.

Tudom, a legtöbb szurkoló így is elégedett a csapat teljesítményével – na de mi a legfontosabb? A végkifejlet! A világ júniusban majd a négyes döntőben részt vevő csapatokra figyel, Magyarországra – sajnos – nem. Jobban kellett volna Olaszország ellen koncentrálni

– fogalmazott kritikusan, mivel neki úgy tűnt, a válogatott tagjai nem hitték el, hogy valóban bejuthatnak a négyes döntőbe.

Tisztelem Szalai Ádámot, sokat tett a válogatottért, de azt nem értettem, miért a németek elleni mérkőzés előtt jelentette be, hogy az olaszok ellen lép pályára utoljára a válogatottban. S ha sikerül bejutni a négyes döntőbe, azt kihagyta volna? Rossz volt az időzítés. Érzelmes volt az olaszok elleni találkozó, ám ez nem feltétlenül jó, ugyanis a sportolónak ilyen lelkiállapotban nehéz jól teljesítenie. Minden csapatban vannak a többieknél jobb képességűek, akiknek az ilyen meghatározó meccseken vezérré kell válniuk, meg kell mutatniuk, mi emeli őket az átlag fölé. Nos, ezt most nem láttam

– érvelt Gallas, aki így folytatta:

A franciáknál ott van Kylian Mbappé, az angoloknál Bukayo Saka vagy a norvégoknál Erling Haaland. Mindannyian fiatalok, ám képesek a nagy meccseken villogni. A magyar válogatottban meg itt van Szoboszlai Dominik, aki kiváló képességű futballista, és éppen az ilyen fontos mérkőzéseken kell vezérré válnia. A futballista sohasem tudhatja, mi lesz vele holnap, minden lehetőséget ki kell használni a karrierje során. Magyarország nagy lehetőséget kapott, de sajnos a legfontosabb akadályt nem tudta átugrani…

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!