Magyar foci

Dzsudzsák a búcsúmeccséről: Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Szeretném, ha Dzsudzsák Balázs is megkapná azt az elismerést, amit Szalai Ádámhoz hasonlóan ő is megérdemel. Megerősíthetem, a görögök elleni lesz Dzsudzsák búcsúmeccse

nyilatkozta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozó után.

Dzsudzsákot a Rádió 1 Balázsék című műsorában a búcsúmeccséről kérdezték, és felvetődött, mi lesz akkor, ha olyan teljesítményt nyújt a görögök ellen, hogy meggyőzi Rossit, hogy helye van a csapatban.

„Akkor nyilván folytatom tovább. Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott, csak ő ezzel a meccsel szeretné valamilyen szinten lezárni ezt a témát, keretbe foglalni a válogatottságomat” – idézi a Csakfoci Dzsudzsákot, aki egyelőre 108 meccsével Király Gáborral holtversenyben az örökranglista élén áll.

A Debrecen csapatkapitánya azt is elárulta, két év elteltével idén nyáron tudott újra izgatottan és jó szívvel bemenni egy meccs után a válogatott öltözőjébe.

„Ez hozta meg az áttörést, onnantól fordult ez át újra egy nagyon jó kapcsolattá, ennek lett az eredménye, hogy újra bejárhatok az öltözőbe, és nem kell azon gondolkodnom, hogy vajon most van harag vagy nincs harag”.

A 35 éves Dzsudzsák legutóbb 2019 novemberében, a Wales elleni, 2-0-ra elveszített Eb-selejtezőn szerepelt a magyar válogatottban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik