Illyés Tibor/MTI
Magyar foci

„Úgy értettük egymást, hogy nem kellett beszélnünk egymással, csak összenézni” – Dzsudzsák elköszönt Szalaitól

Szalai Ádám szerdán bejelentette, az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen lép pályára utoljára a válogatottban.

Kapcsolódó
Szalai Ádám bejelentette visszavonulását a válogatottól
A soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzés után visszavonul a válogatottságtól Szalai Ádám.

Korábbi csapattársa, a csatár előtt csapatkapitányi karszalagot viselő Dzsudzsák Balázs Instagram-oldalán köszönte meg mindazt, amit a nemzeti együttesért tett.

Osztoztunk vereségben, győzelemben, kudarcban és sikerben, de mi mindig megbeszéltük egymással, nekünk mi a teendőnk és hogyan legyen tovább (volt hogy örömünkben, volt hogy a szobába zárkózva), de úgy értettük egymást az első perctől a pályán és pályán kívül, hogy nem kellett beszélnünk egymással, csak összenézni.

Nem véletlen, hogy neked adtam a legtöbb gólpasszom! Büszke vagyok Rád, mert olyan erős személyiséggel és mentalitással rendelkezel, amivel kevesen születnek, és motorja vagy azonnal egy csapatnak, kávézásnak vagy akár egy bulinak is! Soha senkivel nem tudtam annyiszor összeveszni, legyen szó bármilyen fogadásról, játékról vagy versenyről, mint veled. Mindent tudunk egymásról, ezért voltam nyugodt, amikor Kapitány lettél, mert tudtam, ez lesz a Te utolsó nagy újjászületésed, és lásd, szenvedéllyel és igazi Harcosként egy újabb álmod érted el. A hazai Eb-re vezettél minket!! Tudtuk, eljön ez a pillanat, és csak annyit akartunk mindig, hogy a végén Büszkék legyenek Rád és Ránk. Elértük!! Hidd el, sok kisgyerek akar Szalai lenni! Köszi mindent TesiiMesiii, nagyon fog hiányozni a meccs utáni összenézés, tervezés”

– írta Dzsudzsák.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dzsudzsák Balázs (@balazsdzsudzsak7) által megosztott bejegyzés

Szalai Ádámék pénteken Lipcsében lépnek pályára, majd három nappal később a Puskás Arénában fogadják az olasz válogatottat. Az lesz a támadó utolsó mérkőzése címeres mezben.