Nemzetközi foci

„Fantasztikus profi, kár, hogy befejezi” – a német kapitány Szalai Ádámot méltatta

Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Hansi Flick szövetségi kapitány és a csatár Timo Werner is abban bízik, hogy a német labdarúgó-válogatott megnyeri Nemzetek Ligája-csoportját, amelyben előbb pénteken a magyarokat fogadja Lipcsében, majd hétfőn az angolok ellen lép pályára idegenben.

Németország jelenleg hat ponttal a második helyen áll az A divízió 3. csoportjában, egy ponttal lemaradva az éllovas magyaroktól. Flick a csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta, nem volt egyszerű a helyzetük, hiszen csak egy rövid hét állt a rendelkezésükre a felkészülésre, ráadásul a koronavírusos Manuel Neuer és Leon Goretzka kiválása miatt át kellett alakítaniuk a terveiket.

Kapcsolódó
Koronavírus miatt két Bayern-játékos is kihagyja a magyarok elleni meccset
Neuer és Goretzka tesztje szerda reggel lett pozitív.

„Intenzív edzéseket vezényeltünk, gyakoroltuk a védekezést, ezen kívül a pontrúgásokat és azt, hogyan tudjuk nyomás alá helyezni az ellenfelünket. Manuel Neuer helyett Marc-Andre ter Stegen áll majd a kapuban. Ebből a szempontból a mostani jó felkészülés a világbajnokságra, hiszen Katarban is előfordulhat majd hasonló eset, nekünk pedig minden helyzetre reagálnunk kell” – idézte az MTI.

Szerinte a magyar válogatott fantasztikus munkát végez Marco Rossi irányításával.

„Sikerült egy olyan csapatot összeraknia, amely taktikailag nagyon okosan dolgozik, nagyon kevés helyet ad az ellenfeleknek. Ezért fontos lesz, hogy bátran játsszunk, ha helyzetbe kerülünk, meg tudjuk valósítani az elképzelésünket. Megmutattam a csapatomnak, hogyan lehet teret nyerni ellenük, remélem, a játékosaim ezt meg is tudják majd valósítani” – mondta Flick.

Hangsúlyozta, nem volt sok idejük, de jó a válogatottjuk és szeretnének az első helyen végezni a csoportban.

Kapcsolódó
Szalai Attila: A németek elleni Eb-meccs egy jó nagy tüske a körmünk alatt
Álomszerűnek nevezte a történetet, amit a válogatott ír az utóbbi időben, és még nem tették le a tollat.

Arra a kérdésre, hogy a pénteki találkozón ki lesz a csapatkapitány, nem adott egyértelmű választ, csak annyit mondott, Neuer távollétében mindig az viseli a karszalagot, akinek a legtöbb válogatottsága van. Ez jelen esetben Thomas Müller, az azonban kérdéses, hogy ő ott lesz-e a kezdő tizenegyben.

A német válogatott csütörtök délután, vonattal utazik Frankfurtból Lipcsébe, ahol pénteken 20.45 órától csap össze a magyar válogatottal.

Kapcsolódó
A legnyugatibb magyar center elköszönt, és maga után hagy egy Szalai-alakú űrt
Miért volt egészen különleges figurája az utóbbi idők magyar válogatottjának a címeres meztől történő búcsúját ma délután bejelentő Szalai Ádám? Vajon pótolható-e? És ha igen, kivel?

Kérdésre válaszolva a szakember beszélt a magyar válogatottól az olaszok elleni, hétfői meccs után visszavonuló Szalai Ádámról is.

Ismerem őt még a hoffenheimi időkből. Nagyon jó játékosnak tartom, a válogatottban is megmutatta a fantasztikus tudását. Sokat tesz a csapatért, remek a mentalitása, jól tartja a labdát, nagyon gólveszélyes.

Kár, hogy befejezi, de nyilvánvalóan mindenki pályafutásában eljön valamikor ez a pillanat. Fantasztikus profi, akinek nemcsak a pályán, hanem azon kívül is mindig megvan a véleménye. A legjobbakat kívánom neki, ezzel együtt remélem, hogy a magyarok ellen mi szerezzük meg a három pontot, s majd hétfőn, az olaszok ellen eredményesen búcsúzik” – dicsérte a magyar válogatott csapatkapitányát Hansi Flick.

Timo Werner, aki az RB Leipzig játékosaként duplán hazai környezetben szerepelhet majd pénteken, elárulta: három magyar csapattárása, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik már számtalanszor emlékeztette rá, hogy a magyarok vezetik a csoportot.

„A magyar válogatott játéka nagyon kompakt, a védekezésből gyorsan kapcsolnak át támadásba, holnap ezt megpróbáljuk majd megakadályozni. Sokan talán meglepőnek tartják, hogy Magyarország vezeti a csoportot, de jó egyéni játékosaik vannak, sokat futnak egymásért és ezáltal a csapatuk is jó” – fogalmazott.

A nyáron a Chelsea-től Lipcsébe visszaigazolt, Bajnokok Ligája-győztes támadó jelenleg 24 gólnál tart a válogatottban.

„Legutóbb, amikor Lipcsében játszottunk, két gól szereztem, mindig örülök, amikor itt játszhatok. Már alig várjuk, hogy a meccs után az első helyen legyünk a csoportban” – mondta magabiztosan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik