Magyar foci

Szalai Attila: A németek elleni Eb-meccs egy jó nagy tüske a körmünk alatt

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Már csak két meccs van hátra a Nemzetek Ligája csoportköréből, és Magyaroszág vezeti a csoportját. Igen, azt a csoportot, amelyben csupa világbajnok, Németország, Anglia és Olaszország az ellenfele.

A hátralévő két körben Marco Rossi csapata előbb pénteken a németekkel találkozik, majd hétfőn, a Puskás Arénában fogadja az Eb-győztes olaszokat.

Jó meccset játszottunk a németekkel hazai pályán, de még annál is jobbat az Európa-bajnokságon. Nekünk, játékosoknak azért más élmény volt az a müncheni meccs. A szurkolók a jó teljesítmény látva gyorsabban napirendre tértek afölött, hogy nem sikerült a bravúr, mint mi.

Emlékszem, olyan összetörten ültünk az öltözőben a meccs után, mintha kikaptunk volna. Szóval jólesik, hogy a szurkolók értékelik a teljesítményt, de számunkra az a meccs egy jó nagy tüske a körmünk alatt” – nyilatkozta a MOL csapat oldalán a magyar válogatott védője, Szalai Attila a tavaly nyári, németek elleni Eb-meccsről, amelyen a 2-2-es végeredmény a magyar csapat kiesését jelentette.

A török Fenerbahcénál légióskodó Szalai azt mondta, a hátralévő meccseken csak akkor van esélyük a sztárklubokban szereplő játékosokat felvonultató ellenfelekkel szemben, ha magukra koncentrálnak, és kiadnak mindent magukból.

„Arra viszont büszkék lehetünk, hogy egy ilyen erős mezőnyben az élen állunk. Négy fantasztikus meccs van mögöttünk, igen, ide sorolom az olaszországi vereséget is, mert nem adtuk fel, végig harcoltunk és 2-0 után is volt tartásunk szépíteni és szorossá tenni a meccset.

Annyit leszögezhetek, hogy most már iszonyú csalódás lenne kiesni az A divízióból, még ha tudjuk is, hogy két nagyon nehéz meccsünk van hátra. Álomszerű az a történet, amit az utóbbi időben ír a magyar válogatott, és még nem tettük le a tollat

– fogadkozott a védő.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 5. forduló:

 péntek:
Németország – MAGYARORSZÁG, Lipcse 20.45
Olaszország – Anglia, Milánó 20.45

 

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 4   2  1  1   7-3  7 pont
2. Németország 4   1  3  –   8-5  6
3. Olaszország 4   1  2  1   5-7  5
4. Anglia 4   –  2  2   1-6  2

Olvasói sztorik