Magyar foci sport

Kerkez Milos: Különleges helyre kerül a debütáló mezem

Az alkmaari klub honlapja cikket közölt játékosával, a magyar válogatottban a németek elleni Nemzetek Ligája találkozón bemutatkozó Kerkez Milossal. A holland bajnokság harmadik helyén álló AZ -ban rendszeresen játéklehetőséget kapó szerbiai születésű bal oldali védőt a debütálásáról faggatta az újságíró.

Hihetetlen és felejthetetlen pillanat volt számomra és a családom számára a bemutatkozás. Megtiszteltetés, hogy Marco Rossi megadta ezt a lehetőséget. A németek elleni mérkőzés előtt már éreztem, hogy az edzőm bízik bennem, és számol velem. Amikor a kapitány kihirdette a kezdőt, kicsit remegtem, de több csapattársam és a kapitány is odajött hozzám. Beszélgettünk, ettől megnyugodtam

– idézte a honlap a 18 éves labdarúgót, aki hozzátette, egy sztárjátékosokkal teli telt házas stadionban lépett életében először pályára a magyar válogatottban, ami felejthetetlen élményt jelentett.

Azt hiszem, jól ment. Marco Rossi is büszke volt és örült a játékomnak. Boldog vagyok, hogy az egész csapat ilyen jól játszott. Nagyon különleges volt ekkora sztárokkal szemben futballozni. Egy évvel ezelőtt még a tévében, a Bajnokok Ligája találkozókon néztem őket, most pedig ott álltam velük szemben. Második lettünk a halálcsoportban, sőt még a Final Fourért is harcoltunk. Ki hitte volna ezt az elején

– fogalmazott Kerkez az élményeiről. A lap megemlíti, hogy az első válogatott találkozója után Kerkez egy napig a transfermarkt.com oldal második legkeresettebb játékosa volt.

Kapcsolódó
Kőkemény kritikát kapott Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik
William Gallas, a hazánkban élő és dolgozó 85-szörös francia válogatott belső védő meglepően őszintén fogalmazott a nemzeti tizenegy excsapatkapitánya, és a legértékesebb játékosa kapcsán.

Egy ilyen különleges meccs után, mint az első válogatottság, a labdarúgók általában nem cserélik el, hanem megtarják a mezüket. Kerkez is így tett, elvitte az Alkmaar edzőkomplexumába, hogy megmutassa csapattársainak. Ám elárulta:

a németek elleni debütáló magyar válogatott mezem végül különleges helyre kerül. Szerbiában a házunkban édesapám szeretne egy külön szobát létrehozni a pályafutásom ereklyéinek, ahol az összes emlékem bekerülhet, lóghatnak a mezeim. Szóval megmentem mindegyiket. Remélhetőleg szép kollekció lesz

– mondta Kerkez, aki a beszélgetés végén kitért a hétvégi, Groningen elleni bajnoki meccsre is. „Otthonosan érzem magam az AZ-nál, nagyon várom már a találkozót, amelyre úgy fogunk készülni, mint mindig. Három pontot akarunk szerezni, és semmi sem állíthat meg minket” – fogalmazott.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!