Magyar foci

„A szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk” – reagált a Szerencsejáték Zrt. a Tállya-Kaposvár kupameccsre

A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt „a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát” a MOL Magyar Kupában szerdán lejátszott Tállya-Kaposvár labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban. Az Szrt. Zrt. az MTI megkeresésére azt írta, a Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzést „a Szerencsejáték Zrt. minimum hármas kötésben, nyolc különböző típusú fogadási piaccal – például 1X2, gólszám 2,5, hendikep 1-0 – kínálta, amelyek között nem szerepelt az úgynevezett félidő/végeredmény fogadási lehetőség”.

A cég jelezte, a mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be.

„Az összecsapás összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, amely megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak.

Az előzetes esélyekhez képest a mérkőzés végeredménye meglepetésnek számít, de a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát nem tapasztaltunk

– olvasható az Szrt. levelében.

A Szerencsejáték Zrt. kiemelte, a fogadási kínálatába bekerülő mérkőzésekkel kapcsolatosan sportfogadási szakembereik „folyamatos és alapos monitorozó tevékenységet folytatnak”.

„Mind a sportszakmai, mind a fogadásszakmai információk értékelésre kerülnek, ez alól ez a mérkőzés sem volt kivétel. Rendkívüli intézkedés nem történt, a beérkezett fogadások érvényesek voltak, az eredmények megállapítását követően a nyeremények kifizetése rendben megkezdődött” – áll a válaszlevélben.

A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett találkozót a harmadosztályú Tállya 0-2-ről 5-3-ra nyerte meg – fordulás után kevesebb mint negyedóra alatt négy gólt szerezve – a meccs után az NB II-ben szereplő Kaposvár kezdeményezte a mérkőzés kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél is.

Kapcsolódó
A vizsgálatot kérő klub edzője szerint nem az ellenfél támadt fel
Gyanúsnak találta a Kaposvár, hogy rövid időn belül négy gólt kapott a harmadosztályú ellenfelétől.

„Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójában lejátszott Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől” – írta ennek kapcsán közösségi oldalán a somogyi egyesület, amely elnézést kért minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól a történtekért. A vezetőedző, Várhidi Péter azt nyilatkozta, nem az ellenfél támadt fel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!