Magyar foci

Összejött a Fradi-Vidi nyolcaddöntő a kupában

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a másodosztályban a feljutásért harcoló Vasas vendégeként és nyolcaddöntőbe jutott a Magyar Kupában.

Nagyon hamar előnybe került a Vidi, az angyalföldi védelem hathatós segítségével Budu Zivzivadze szerzett vezetést közvetlen közelről.

Ezután nem sokkal egy brutális belépő után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Bolla Bendegúz, a fehérváriak játékosa nem is tudta folytatni, ráadásul sokáig a hordágy sem érkezett meg hozzá, így lecserélése után körbeugrálta fél lábon a fél pályát. Ezután újra a focié lett a főszerep, az élvonalbeli csapat szinte egykapuzott, Ivan Petrjak pedig megduplázta az előnyt. Ennek ellenére Rus Adrián egy öngóllal visszahozta picit a meccsbe a Vasast.

A második félidőben aktívabb is lett a Vasas, egészen a végéig esélye lett volna egyenlíteni, ám sem a hazai, sem a vendég együttes nem tudta kihasználni helyzeteit. A Fehérvár így bejutott a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőben a bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető Ferencvárossal találkozik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik