Magyar foci

Végigsöpört a koronavírus az NB II-es csapaton, a kapus is a mezőnyben fog játszani

Az NB II-ben szereplő Csákvár focicsapatánál hat mezőnyjátékos, egy klubvezető, valamint az egyik edző lett koronavírusos, ami után az egész csapat karanténba került. A klub honlapja meginterjúvolta a vezetőedzőt, Visinka Ede pedig nem titkolta, hogy ő az egyik, aki megfertőződött.

Rajtam a jelek szerint nem csak átfut a vírus, hanem meg is gyötör rendesen. Folyamatosan rossz a közérzetem, időnként hőemelkedésem van, s olyankor bőrirritációt is tapasztalok. A legrosszabb, hogy éjszaka rémálmaim vannak

mondta a klubhonlapnak, hozzátéve, hogy a már gyógyult játékosok 2-3 nap alatt felépültek, ugyanakkor a sportorvosijukat bevonták és vár rájuk egy 4 hetes protokoll.

A koronavírus miatt majdnem egy hete nem edzett a Fradi ellen készülő Paks
Egyelőre nem kérte a meccs elhalasztását a klub az MLSZ-től.

Ugyan a hétvégi, Dorog elleni meccsüket el tudták halasztani, a jövő hét közepén a Nyíregyházával már játszaniuk kell.

„Szerettük volna a nyíregyházi találkozót is elhalasztani, de az MLSZ nem engedélyezte. Így kilenc mezőnyjátékosunk mellé csatlakozik majd harmadik számú kapusunk, Meszlényi Ábel tizediknek, valamint öt ifistánk leül a padra, hogy meglegyen a csapat” – mondta és abban bízik, hogy esetleg a felcsúti akadémiáról az együttműködésnek köszönhetően kaphatnak pár játékost, bár a Puskás Akadémiát is hátráltatja a vírus, ahol szintén többen nem tudnak játszani az első keretből.

Azt azért nem értem, hogy az MLSZ nem érzékeli, ha egy csapat valamennyi tagja karanténba kerül és nem edzhet jó ideig, milyen komoly sérülésveszélynek teszik ki a játékosokat? Nálunk nem egy, két játékosnak kellett edzéseket kihagyni, hanem a komplett gárda kényszerült kényszerpihenőre.

Visinka Ede azt is mondta, őket már másodszor sújtja a járvány, mivel a felcsútiakkal olykor közösen edz pár fiatal, és amikor a Puskás Akadémián felütötte fejét a vírus, akkor több játékosukra nem számíthattak, így volt már olyan bajnokijuk, mikor mindössze három cseréjük volt. Most meg az egész csapat karanténba került.

Kiemelt kép: aqvitalfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik