Magyar foci

A koronavírus miatt majdnem egy hete nem edzett a Fradi ellen készülő Paks

Szeptember 16-án a Dinamo Zagreb csapatát fogadja az FTC a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, és ennek a meccsnek a főpróbája a Paks elleni pénteki bajnoki lehet.

Az még egyelőre kérdéses, hogy mi lesz az NB I-es mérkőzés sorsa, mivel a Paks keretében korábban több játékos is megfertőződött a koronavírussal.

A Nemzeti Sport azt írja, az érintett játékosok karanténban vannak, és a paksi focisták múlt hét pénteken edzettek legutóbb, ami nem mondható ideális felkészülésnek a címvédő elleni meccs előtt.

Mivel a hivatalos protokoll szerint 72 órával a meccsek előtt kell tesztelni a csapatoknál, így a negatív tesztet produkálók pályára léphetnek a Groupama Arénában péntek este. A Paks egyelőre nem kérte a meccs elhalasztását, aztán hogy milyen kezdővel áll fel, az már más kérdés.

Vissza akar vágni a Fradi

Lovrencsics Gergő szerint a Ferencváros csapatának minden tagját fűti a revánsvágy a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtező előtt. A magyar bajnokcsapat kapitánya egy sérülés miatt négy hetet hagyott ki, de pénteken a Paks elleni hazai találkozón már ott lehet az együttesben, amennyiben nem halasztják el a meccset. A M4 Sport Sporthíradójában csütörtökön elmondta, egyelőre nem tudja mennyit bírna, és az is kérdés, hogy Szerhij Rebrov vezetőedző számít-e rá ezen a meccsen, amelyen az eltiltott Botka Endre hiányában ő az egyedüli jobbhátvéd.

Lovrencsics megjegyezte, nehéz volt kívülről nézni, hogy milyen jól teljesít a csapat, menetel a Bajnokok Ligájában, aminek természetesen ő is a részese szeretne lenni, ugyanakkor nem szabad kapkodnia a visszatéréssel.

A BL-selejtezővel kapcsolatban azt mondta: abban a pillanatban, hogy a sorsolásnál megkapták a horvát csapatot, érezte a visszavágás lehetőségét és társait ismerve, a többiek is szeretnének elégtételt venni a tavalyi 4-0-s vereségért. Hozzátette, a Dinamo több meghatározó játékosát is elveszítette, azonban továbbra is erős csapat, de a Ferencvárosnak ezúttal jobb esélyei lesznek a továbbjutásra, mint egy évvel ezelőtt.

Kiemelt kép:MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik