Magyar foci

Felcsúti edző: Hülyeség lenne megbontani a csapatot

A Puskás Akadémia kapcsán az elmúlt években inkább arról lehetett írni, hogy nemhogy akadémista, de magyar is alig akadt a csapatban. A vírushelyzet azonban a felcsútiakat is elérte, többen is kiestek az első keretből, így kényszerből a vezetőedző, Hornyák Zsolt a szezon eddigi mérkőzésein elsősorban olyan magyar futballistákat küldött pályára, akik alap esetben padoznának. A dolog egyelőre működik, bizonyítja ezt a kettőből két győzelem – pénteken a Kisvárdát verték 3-0-ra.

A 18 évs Komáromi György például második NB I-es bajnokiján a második gólját szerezte:

„Egy nagyon jó csapatmunkát láthattunk a fiataloktól. Nagyon robbanékonyak voltunk, szerintem minden ciklusban gyorsabbak voltunk, mint a hazaiak, és ez volt a siker alapja ezen a mérkőzésen.

A megbeszélésen azt mondtam a fiataloknak, mármost sír a szívem, hogyan fogom a továbbiakban megoldani a szerepeltetésüket. Ez egy kellemesebb teher nekem. Bízok benne, hogy ésszel meg tudom oldani. És miért ne?

Küzdjenek, és ha jobbak lesznek, mint az idegenlégiósok vagy azoktól, akik azelőtt itt voltak, akkor olyan hibát nem fogok elkövetni, hogy kihagyom őket. Itt az idő, mutassák meg magukat. Szerényen készülünk minden mérkőzésre, az alapdolgoktól indulunk. A fiúk játszanak, élvezik a focit. Ez a fontos, és ezt most megbontani hülyeség lenne. Tehát: ésszel fogjuk feltölteni a csapatot, de ha a fiatalok jól játszanak, miért bontsuk meg a csapatot, amely nyerő és egy irányt felvett most?” – mondta Hornyák az M4-nek.

Megint hármat vágtak a Puskás Akadémia fiataljai és vezetik az NB I-et
A felcsútiak megcsinálták, amit még a ligában senki

Kiemelt kép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Henrik Montgomery

Olvasói sztorik