Hírek

Munkába állt az U20-válogatott

Érkezésben csoportelső volt csapatunk, amelyhez a két ferencvárosi fiatal is csatlakozott Új-Zélandon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az U20-as válogatott az E-csoport résztvevői közül elsőként érkezett meg a korosztályos világbajnokságra, Új-Zélandra. A nagy távolság miatt hosszabb időre van szükség a teljes akklimatizálódáshoz.

Az új-zélandi U20-as világbajnokság szervezőinak tájékoztatása szerint a magyar válogatott a kilencedik érkező volt a 24 résztvevő közül, de érdemes figyelembe venni azt is, hogy a mieink csoportjában két nappal később kezdődnek a küzdelmek, mint az A- vagy a B-csoportban. A brazil, az észak-koreai és a nigériai válogatott játékosai csak a jövő héten utaznak a helyszínre – írja az MLSZ honlapja.

A csapat első, teljes új-zélandi napja egyébként futással indult: kétszer húsz perc kocogás, majd nyújtás szerepelt a programban a Tasmán-tenger partján. A hosszú utazás után fontos volt az izmok, ízületek „megolajozása”. Ezt követően, még a délelőtt folyamán a helyi stadionnak is nevet kölcsönző Tararaki-hegy lábához buszozott a válogatott, ahol mintegy hetvenperces átmozgató edzést vezényelt Bernd Storck sportigazgató. Az ebéd, és a délutáni pihenés után, 16 órától ismét edzést tartott a játékosoknak a szakvezetés.

– Célunk, hogy minél gyorsabban áthidaljuk a sok utazásból, az időeltolódásból adódó fáradtságot – mondta a második foglalkozást követően Bernd Storck. – Azért is fontos, hogy időben a szigetekre érkeztünk, mert azt szeretném, ha a mérkőzésekre a játékosok teljesen megszoknák a környezetet, és otthonosan éreznék magukat New Plymouthban, amikor megkezdjük a világbajnoki szereplésünket.

A szakember hozzátette: általános vélekedés, hogy az akklimatizálódás érdekében annyi napot kell a célállomáson tölteni, amennyi az időzónák közötti különbség órákban.

Először zengett fel a Hajrá, magyarok!

A második napon is két edzésen vettek részt a játékosok. Délelőtt egy hosszabb, a támadások felépítését tudatosító foglalkozás szerepelt a programban, délután pedig a fegyelmezett védekezésé volt a főszerep. Az első edzést megtekintette a magyar származású Kiss Imre, a német Stuttgarter Kickers korábbi játékosa, aki 1966 óta él Új-Zélandon, és dolgozott számos helyi klubnál edzőként. Vele együtt egy tízfős szurkolótábor is érkezett, így Budapesttől mintegy 18 ezer kilométerre is felhangzott a Hajrá, magyarok!

– Apróságnak tűnhet az ilyesmi, de nem az: sok erőt meríthet az ember a biztatásból. Főleg, egy ilyen fontos esemény előtt, mint ez a korosztályos vébé, amelyen a nemzeti színeket képviseljük. Távol vagyunk Európától, és nagyon más itt a környezet, a klíma, hiszen itt ősz van most. Mindenesetre, ami a pályákat, az időjárást illeti, egyelőre minden megfelelő – mondta Kecskés Ákos, az Atalanta szegedi születésű védőjátékosa.

Az időjárás némileg változott a szigeteken, hiszen a pénteki napsütést követően hétvégére beborult az ég, és délutánra az eső is eleredt.

Bár a világ ezen részén a rögbi számít az első számú sportágnak, a szervezők igen bizakodóak a vébé nézőszámait illetően, és több ezer szurkolót várnak a mieink Észak-Korea elleni mérkőzésére, amelyet megelőz – ugyanazon helyszínen – a brazil-nigériai csoportnyitó-meccs. Ha az időjárási előrejelzések pontosak, akkor a New Plymouth-i stadion gyepe komoly igénybevételnek lesz kitéve, hiszen június elsejéig sok eső érkezik Új-Zéland északi szigetére.

Helyi idő szerint kora délután csatlakozott a kerethez, és így a második mozgás egy részén már jelen is volt a Ferencváros két Magyar Kupa-győztes labdarúgója, Nagy Ádám és Nagy Dominik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!