NB I

Végig biztosnak érezte a helyét

Németh Máriót is érte néhány meglepetés az U20-válogatott keretének kialakítása során.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hónap végén kezdődő új-zélandi U20-világbajnokságra készülő korosztályos válogatott edzőtáborában, Telkiben töltötte a hét első felét a Haladás középpályása, Németh Márió, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: egyéni karrierje és a magyar csapat szereplése is fontos szempont lesz számára a tornán.

– Folytattuk a felkészülést, gyakoroltuk a támadásokat, illetve legfőképpen a védekezést. Játszottunk egy edzőmérkőzést az U21-es csapattal, amit négy-egyre megnyertünk, tehát összességében jól sikerült a munka, közvetlenül a világbajnokság előtt – vélekedett Németh Márió.

Bernd Storck szövetségi edző azt nyilatkozta, hogy elégedett, mert jól halad a közös munka, de még nincs százszázalékos készültségi állapotban a csapat.

– Azt is mondta, hogy fizikálisan még nem vagyunk tökéletes állapotban. Saját magamon úgy érzem, hogy rendben vagyok, de gondolkodásban javulnunk kell.

Több keretszűkítés után alakult ki a válogatott végleges névsora, az alapemberek közül sokan kikerültek. A szombathelyi játékos korábban csapatkapitány is volt ebben a generációban, de őt is érték meglepetések.

– Én végig biztosnak éreztem a helyemet. Tudom magamról, hogy ebben a korosztályban az egyik legjobb játékos vagyok, úgyhogy nem éreztem magamat veszélyben, de ért egy-két meglepetés a kerettel kapcsolatban…

Miután Németh visszatért a Haladáshoz, csak egy közös edzésen vett részt, és máris jött a Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzés, péntek este. A szünetben még a vendégek vezettek 1-0-ra, a vége azonban 3-1 lett a hazaiaknak. A fiatal játékos kezdőként egy félidőt kapott.

– Csak csütörtökön tudtam együtt edzeni a többiekkel, ezért nem is gondoltam, hogy kezdő leszek, bár a Győr ellen nem ment rosszul a játék. Úgy érzem, hogy a játékunk az első félidőben is rendben volt, de kaptunk egy szerencsétlen gólt. A szünet után kijöttek azok a dolgok, amik az első felvonásban nem sikerültek, és nagyszerű mérkőzés lett a végére. Nagyon szurkolok a csapatnak, szerintem négy ponttal benn lehet maradni, és a srácok meg is fogják ezt csinálni.

Vasárnap ismét Telkiben van jelenésük a fiataloknak, kedden pedig nekivágnak a nagyon hosszú útnak, de szerencsére bőven jut majd idejük az akklimatizációra az érkezés után.

– Ha jól tudom, több mint tíz óra az időeltolódás, úgyhogy kell egy-két nap, hogy megszokjuk, de szerintem ezzel nem lesz gond, és odakint zökkenőmentesen tudjuk majd folytatni a felkészülést. Lesz másfél-két hetünk rá. Ez egy nagy kiugrási lehetőség lesz számunkra, de nem csak az egyéni karrieremet kell néznem, hanem a magyar válogatott érdekeit is. Minél jobb eredményt szeretnénk elérni, és ha jó a csapat, akkor ugye lehet esély arra is, hogy talán egy komolyabb klub megkeressen. Korábban volt már erre példa, hiszen a nyolcvankilences korosztály tagjai közül is nem egy játékos került komolyabb klubba – mondta végül Németh Márió.

Olvasói sztorik