Nemzetközi foci

Végleges az U20-as világbajnoki keret

Kalmár Zsolt is elutazhat Új-Zélandra, de az Angliában védő Bukrán Erik csak tartalék lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hivatalossá vált az U20-as világbajnokságra utazó magyar válogatott keret 21 fős névsora – adta hírül az MLSZ honlapja.

Az U20-csapat tagjai vasárnaptól péntekig edzőtáboroztak Telkiben, majd a heti munka végeztével az együttes szakvezetője, Bernd Storck sportigazgató kijelölte a vébére utazó 21 fős keretet. A 26 edzőtáborozó játékosból öt nem lesz benne a nevezett csapatban, de közülük csak hárman nem utaznak ki a világbajnokságra, ketten tartalékként felülnek az új-zélandi repülőre, és szükség esetén (ha egy kerettag megsérül, a szabályok lehetőséget adnak a cserére) a vébé alatt bekerülhetnek a hivatalos keretbe.

A hétvégi bajnoki fordulót követően a kerettagok visszatérnek Telkibe, ahol hétfőn Bernd Storck még tart egy utolsó sajtónyilvános edzést a játékosoknak. A csapat kedden délután indul Új-Zélandra, és 28 órás utazást követően érkezik meg New Plymouth városába, ahol a csoportmérkőzéseit játssza.

Az U20-as vébén 1995. január 1-je után született labdarúgók szerepelhetnek, a magyar keretben azonban több 96-os születésű, két 97-es születésű, sőt Demjén Patrik személyében egy 98-as labdarúgó is helyet kapott.

– A jövő csapatával utazunk Új-Zélandra, olyan labdarúgók is kerettagok lettek, akik még évekig az utánpótlás-korosztályokban futballozhatnak – mondta a kerethirdetés után az MLSZ honlapján Bernd Storck. – A keretbe kizárólag az edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmények, valamint az összetartásokon látott hozzáállás alapján lehetett bekerülni, senkinél nem figyeltem, hogy milyen bajnokságban vagy melyik klubban játszik. Készen állunk a feladatra, jól sikerültek az összetartásaink és a felkészülési mérkőzéseink, ugyanakkor még nem nevezném százszázalékosnak a csapat állapotát. Az erőállapoton még szeretnénk javítani, ezen kívül taktikai finomhangolásra és néhány konkrét elem gyakorlására van szükség, hogy a végleges stílusunk kialakuljon. Örülök, hogy a szövetség jóvoltából két plusz játékost is kivihetünk, akik a szabályok értelmében adott esetben bekerülhetnek a csapatba. Úgy gondolom, ha ők végül nem is lépnek pályára a mérkőzéseken, a vébé-jelenlétük is nagyban segítheti a fejlődésüket. Bár Új-Zélandra nem jöhet velünk minden kerettag, aki a csapattal dolgozott az elmúlt időszakban, de a köszönet nekik is jár a válogatottnál végzett munkájukért.

A magyar válogatott kerete (a név előtt a hivatalos mezszámmal)

Kapusok: 1 Székely György (Újbuda), 12 Horváth Dániel (Győri ETO), 16 Demjén Patrik (MTK)

Védők: 2 Osváth Attila (Szigetszentmiklós), 3 Tamás Krisztián (Slavia Praha, cseh), 4 Kecskés Ákos (Atalanta, olasz), 5 Lenzsér Bence (Paksi FC), 15 Talabér Attila (MTK), 21 Forgács Dávid (Atalanta, olasz)

Középpályások: 6 Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), 7 Oláh László (Vasas Kubala Akadémia), 8 Vida Máté (Vasas), 10 Németh Márió (Szombathelyi Haladás), 13 Kalmár Zsolt (RB Leipzig, német), 17 Nagy Ádám (Ferencváros), 18 Berecz Zsombor (Vasas), 20 Sallai Roland (Puskás Akadémia)

Támadók: 9 Mervó Bence (Győri ETO), 11 Zsótér Donát (Puskás Akadémia), 14 Nagy Dominik (Ferencváros), 19 Popov Patrik (Ferencváros)

Biztonsági tartalékok: Bukrán Erik (Hull City, angol), Korozmán Kevin (Ferencváros)

Olvasói sztorik