NB I

U20: már az ellenfeleket elemzik

Mervó Bence szerint egészséges feszültség érezhető, mert a csapatba kerülés a tét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hónap végén kezdődő új-zélandi világbajnokság előtt álló U20-as válogatottunk hétfőn két edzéssel folytatta felkészülését.

A kerettagok már vasárnap megérkeztek Telkibe, és még aznap tartott nekik egy foglalkozást Bernd Storck sportigazgató. Hétfőn két teljes értékű edzés szerepelt a programban, de a vasárnap bajnoki mérkőzésen pályára lépő labdarúgók (Tamás Krisztián, Balogh Norbert, Lenzsér Bence) még különmunkát végeztek. A csapat jelenleg 22 mezőnyjátékosból és négy kapusból áll, a heti edzésmunka alapján a hét második felében alakul ki a 21 fős utazó keret.

– Érezhető egy egészséges feszültség a csapaton belül, hiszen a jelenlegi társaságból öten nem tudnak a csapattal tartani, és most mindenki keményen hajt azért, hogy ott lehessen az Új-Zélandra utazó szűkített keretben – mondta az MLSZ honlapján Mervó Bence, a Győri ETO támadója. – Az biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a világbajnokságon, szeretnénk jól szerepelni, ehhez első körben az észak-koreai válogatottat kell legyőznünk. Jó kezdés esetén, kellő önbizalommal felvértezve akár meglepetéseket is okozhatunk a folytatásban.

A hétfő délutáni edzést követően videóelemzés is szerepelt a programban, a szakmai stáb elsősorban Észak-Korea játékát mutatta be a keret tagjainak, de a másik két csoportellenféllel, Brazíliával és Nigériával is elkezdtek ismerkedni a játékosok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik