NB I

Lenzsér Bence a vébéről álmodik

A fiatal védő jól érzi magát Pakson, és tetszik neki a klub elképzelése a magyar játékosokról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 27. fordulójában a bajnok Videoton a Paks otthonába látogat. A tolnaiak már több élcsapat orra alá borsot törtek, tehát a székesfehérváriak nem lehetnek biztosak a győzelemben. A Paks télen igazolt középhátvédjének, Lenzsér Bencének sűrű lesz a programja, hiszen a Videoton elleni találkozó után máris csatlakoznia kell az U20-as válogatott keretéhez, amely az új-zélandi világbajnokságra készül.

A Rangadó.hu érdeklődésére Lenzsér beszélt a beilleszkedésről, és elmondta, hogy már nagyon várja a vébét.

– Nagyon jó csapatba érkeztem, ahol nagyon jó közösség alakult ki. Úgy gondolom, a lehető legjobbkor sikerült váltanom. Az, hogy a Paksnál csak magyar labdarúgók vannak, a beilleszkedésemet is megkönnyítette. Ez a pályán is előny, hiszen a kommunikációval egyáltalán nincs probléma. Tetszik ez az elképzelés, hogy csak magyar játékosok alkotják a keretet. Egyre több lehetőséget kapok, az előző, Honvéd elleni bajnokin a kezdőcsapatba nevezett Csertői Aurél – mondta Lenzsér Bence.

– A szezon után is szívesen maradna a csapatnál?
– Nagyon jól érzem itt magam, ezért ha lesz lehetőségem, szívesen maradok, de ez majd a szezon végén derül ki.

– Paksra látogat a bajnok Videoton. Milyen mérkőzésre számít?
– Úgy gondolom, nekünk hazai pályán a saját játékunkat kell nyújtanunk. A Videoton valószínűleg nagyon felszabadultan fog futballozni, tehát hajtós mérkőzésre számítok.

– Tagja az új-zélandi világbajnokságra készülő korosztályos válogatottnak. Hogy sikerült az eddigi felkészülésük?
– Bernd Storck személyében új szövetségi edző érkezett a csapathoz. Az elvek egyébként hasonlóak, mint a Paksnál, legalábbis én nem érzek nagy különbséget. Remélem, jól sikerül a világbajnokság, személy szerint nagyon várom már a tornát. Az interneten sokat szoktunk beszélni a csapattársakkal. Őszintén megmondom, minden nap úgy alszom el, hogy remélem, benne leszek a szűkített keretben.

– Az edzőtábor és az utazás miatt kell kihagynia bajnokit?
– Az edzőtábor már szombaton kezdődik, de mivel a Paksnak vasárnap még bajnokija van, ezért én csak a Videoton elleni mérkőzés után csatlakozom. A jövő hét, hétfőtől péntekig a felkészülésről fog szólni, ezért előre nem tudom megmondani, hogy számít-e rám a vezetőedző a következő, Fradi elleni bajnokin.

Olvasói sztorik