NB I

Focimeccsen fognak össze a paksi sportolók

A vasárnapi, Videoton elleni bajnoki mérkőzésen próbálják megmutatni erejüket a város sportolói.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal 27. fordulójában a Paksi FC az előző hétvégén bajnoki címet ünneplő Videotont fogadja, a mérkőzést a televízió is közvetíti. A fehérváriak elsősége már biztos, a tolnaiak számára viszont matematikailag is van tétje a találkozónak, hiszen még odaérhetnek az Európa Liga-selejtezőt érő negyedik helyre. Ennek köszönhetően nagy az érdeklődés a mérkőzéssel kapcsolatban. A vasárnapi meccset a paksi sportélet szereplői is remek alkalomnak tartják, hogy képviseltessék magukat.

A Rangadó.hu információi szerint az Atomerőmű SE és a Paksi SE utánpótláskorú és felnőtt sportolói is kilátogatnak a mérkőzésre, hogy megmutathassák városuk sportjának erejét, összefogását és létszámát. Az utóbbi néhány hónapban ijesztő híreket lehetett hallani Paksról. A korábbi névadó támogató, az MVM Zrt. szerződést bontott az élvonalbeli labdarúgóklubbal, illetve az utóbbi évtizedekhez képest jelentősen csökkentették a szponzori pénzeket mindkét paksi egyesületnél, ami érintheti a labdarúgókon kívül az első osztályban játszó kosárlabdázókat, illetve a cselgáncs, a kajak-kenu és egyéb szakosztályokat is.

A tizenkilencezer fős népességet számláló város több Európa- és világbajnokot adott az országnak, de a sikerkorszak véget érhet a nehéz anyagi helyzet miatt, hiszen félő, hogy nem tudják biztosítani a sportolók tisztességes felkészülését.

A Paksi FC vezetői egyébként egy nemes, sportszerű gesztussal is készülnek: köszönteni fogják az aktuális ellenfelet, a Videoton bajnokcsapatát.

Olvasói sztorik