NB I

Balzsay örült volna néhány gólnak

A korábbi profi világbajnok ökölvívó örült a pénteki Paks–Honvéd meccs kezdőrúgásának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A korábbi kiváló magyar ökölvívó, Balzsay Károly végezte el a gól nélküli eredménnyel záruló Paks–Honvéd mérkőzés kezdőrúgását az élvonal legutóbbi fordulójában. A visszavonult profi világbajnok bokszolónál tavaly nyirokrákot diagnosztizáltak, amelyet kilenc hónap alatt legyőzött, és április óta tünetmentes. A 35 éves sportember a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: nem sokat gondolkozott, hogy elvállalja-e a kezdőrúgást, hiszen Paks városa, és a foci is közel áll a szívéhez.

– Elbert Gábor néhány hónapja a paksi labdarúgóknál tevékenykedik, segít, és profi karrierem során nekem is ő volt a menedzserem, illetve szaktanácsadóm. Azóta is mindenben segít nekem, ő vetette fel, mi lenne, ha egy hazai Paks-meccsen elvégezném a kezdőrúgást. Nem is gondolkoztam, hiszen szoros kötődésem van a városhoz, ahol kezdtem az ökölvívást, és ott is laktam nyolc éven keresztül. Azon a sportpályán kezdtem a karrieremet, úgyhogy szívesen vállaltam. Örültem volna a hazai győzelemnek, illetve nézőként jó lett volna látni egy-két paksi gólt – mondta Balzsay Károly.

A kiváló ökölvívó jó barátságot ápol a focilabdával és a televízióban is szívesen néz futballmeccseket.

– Edzéseken szoktunk néha focizni, de én inkább a lelkes, hajtós játékosok közé tartozom, mint a technikások közé. Nagyon szerettük rúgni a bőrt, hiszen teljesen jó kiegészítősport volt számunkra. Szoktam meccseket nézni a televízióban, főleg a Bundesliga eseményeit figyelem. Az angol és spanyol bajnokikat is szívesen nézem, a nagyobb rangadókat mindenképp. Az egyik kedvenc csapatom például a Liverpool, de nem vagyok annyira fanatikus, hogy éjjel-nappal a tévé előtt üljek.

A 35 éves világbajnok súlyos betegsége után már jól van, és teljes erőbedobással edzősködik.

– Nagyon jól vagyok, köszönöm. Most is lenn vagyok Tatán a serdülő-válogatott egy kisebb csoportjával, mert hétvégén Szlovákiában lesz egy nemzetközi verseny, amiatt van most néhány napos összetartás. Teljes erőbedobással edzem a KSI csapatát is, ott vagyok főállásban. Szerencsére munkával telnek a napjaim, és megadatik, hogy teljes egészséggel és mellszélességgel tudom végezni a dolgomat – mondta Balzsay Károly.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik