NB I

Ez megint förtelmes volt

Gól nélküli eredményt hozott a Paks és a Honvéd nézhetetlenül unalmas mérkőzése az élvonalban.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Paksi FC – Bp. Honvéd 0-0
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Bartha, Haraszti (Simon A., 70.), Bertus, Kecskés (Hahn, 70.), Tamási (Vági, 81.) – Balázs Zs. Edző: Csertői Aurél
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics, Elez, Baráth – Nagy G., Godoy (Csábi, 54.), Gazdag – Prosser (Ihrig-Farkas, 84.), Youla (Punosevac, 54.), Holender. Megbízott edző: Tóth Iván

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kizárólag magyar játékosokat szerepeltető Paks a rengeteg külföldit foglalkoztató, ennek ellenére – vagy talán éppen ezért? – a kiesés ellen küzdő Bp. Honvédot fogadta az élvonal 26. fordulójának péntek esti nyitómeccsén. A kispestiek vezetőedzője, az olasz Marco Rossi eltiltás miatt csak a lelátóról nézhette a találkozót. Játékosai közül Vécsei és Hidi nem szerepelhetett, a hazaiaknál pedig Kesztyűs és Könyves hiányzott.

Eleinte jó iramú, de helyzetek nélküli mezőnyjátékot produkáltak a csapatok. A 14. percben egy paksi szöglet után Gévay fejelhetett volna gólt, de Baráth Botond nagyot mentett előle. A harmincadik percben Kecskés távoli kapáslövése a kapufa mellé szállt. Négy perccel később Holender került kecsegtető helyzetbe, de gyenge lövését könnyedén fogta Molnár Péter. A 38. percben Elez szabadrúgása suhant el a keresztléc fölött.

A szünet után mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, majd az 53. percben egy hazai szöglet után Balázs Zsolt fejesét fogta Kemenes. A vendégek próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelük térfelén, és megkönnyítette a dolgukat, hogy a paksiak eléggé visszahúzódtak. A 79. percben Holender veszélyes, lapos beadását Gévay szögletre mentette Punosevac elől. A 89. percben Bertus beadását Kemenes a levegőben elcsípte a berobbanó Balázs Zsolt elől.

Az őszi, gól nélküli Honvéd–Paks meccs arról maradt emlékezetes, hogy nagyon rossz volt, a tévé kommentátora szerint förtelmes, de ezzel George F. Hemingway kispesti klubtulajdonos nem értett egyet, és ennek hangot adott, sőt némileg túl is lőtt a célon… Ezúttal is ott volt a helyszínen, azt nem tudjuk, hogyan értékelte a látottakat, de sajnos ez a mérkőzés is ugyanolyan förtelmes volt, mint az októberi.

– Alacsony színvonalú, pontatlan, kiszámítható játékot láttam, helyzetek nélkül – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője. – Mindkét csapat arra alapozta a taktikáját, hogy beállt védekezni, és igyekezett kontrákat felépíteni, de azokat leginkább középpályás labdaszerzés után lehet hatékonyan megvalósítani, amiből ma nem sok volt. Néhány lehetőség kialakult, szinte mind az ellenfél pontatlanságából. Teniszben gyakran említik a ki nem kényszerített hibákat – ezen a meccsen rengeteg ilyen volt. Amennyire tetszett legutóbb a Honvéd játéka, most annyira nem. Jó iramban futballoztak, dinamikusak voltak, de a kreativitás és az improvizáció hiányzott. Szabadrúgásokból lehetett volna gólokat szerezni, hiszen az álló labdát könnyebb jól eltalálni, de ezúttal ez sem sikerült. Gyenge, gyatra meccs volt.

Olvasói sztorik