Nemzetközi foci

Nem a teljes U20-keret utazik a vébére

Nagy Dominik és Nagy Ádám a Magyar Kupa-döntőn is érdekeltek, így később csatlakoznak a csapathoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután repülőre ülnek az U20-as válogatott tagjai, és megkezdik 28 órás utazásukat a Föld túlsó oldalára, a hónap végén kezdődő világbajnokság helyszínére – írja az MLSZ honlapja.

Korosztályos válogatottunk hétfő délután még egy utolsót edzett Telkiben, legközelebb pedig a hét második felében vezényel teljes értékű edzést Bernd Storck sportigazgató, de akkor már Új-Zélandon, New Plymouth városában. A 21 kerettag (és a vébére elutazó két biztonsági tartalék) egészségesen várja az utazást, ketten mégsem vehettek részt a mai gyakorláson: Nagy Dominik és Nagy Ádám ugyanis szerdán Magyar Kupa-döntőt játszik a Ferencvárossal, ezért ők felmentést kaptak a ma délutáni munka alól. A két játékos a szerdai kupadöntő másnapján, csütörtökön indul útnak Új-Zélandra.

A hétfői edzést megelőzően Telkibe látogatott Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Berzi Sándor alelnök is, és a tréning előtt beszédet intéztek a kerettagokhoz, adtak útravalóul néhány jó tanácsot a futballistáknak. A gyakorlásra több tévéstáb is kilátogatott Telkibe, köztük a vébé-mérkőzéseket élőben közvetítő MTVA stábja is, amely élőben is bejelentkezett az edzésről.

A csapatot irányító Bernd Storck sportigazgató az újságíróknak nyilatkozva elmondta: a két kupadöntős hiányában még nem teljes a csapat, ugyanakkor nagyon büszke arra, hogy a keretből két játékos ott lehet a Magyar Kupa fináléjában. A szakember hozzátette: két hét még hátravan a torna rajtig, van tehát még egy kis idő a válogatott játékának csiszolására, de az eddigi edzéseken minden utazó játékos bizonyította, hogy megérdemelten került be a csapatba, és képes ellátni a kért feladatokat, ezért a stáb optimistán várja a vébé-rajtot.

A magyar válogatott június 1-jén, magyar idő szerint kora reggel, öt órakor kezdi meg szereplését a vébén Észak-Korea ellen, majd Brazília és Nigéria lesz a további két csoportellenfél. Az első és a második helyezett mellett a hat csoport négy legjobb harmadikja is továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A magyar válogatott kerete (a név előtt a hivatalos mezszámmal)

Kapusok: 1 Székely György (Újbuda), 12 Horváth Dániel (Győri ETO), 16 Demjén Patrik (MTK)

Védők: 2 Osváth Attila (Szigetszentmiklós), 3 Tamás Krisztián (Slavia Praha, cseh), 4 Kecskés Ákos (Atalanta, olasz), 5 Lenzsér Bence (Paksi FC), 15 Talabér Attila (MTK), 21 Forgács Dávid (Atalanta, olasz)

Középpályások: 6 Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), 7 Oláh László (Vasas Kubala Akadémia), 8 Vida Máté (Vasas), 10 Németh Márió (Szombathelyi Haladás), 13 Kalmár Zsolt (RB Leipzig, német), 17 Nagy Ádám (Ferencváros), 18 Berecz Zsombor (Vasas), 20 Sallai Roland (Puskás Akadémia)

Támadók: 9 Mervó Bence (Győri ETO), 11 Zsótér Donát (Puskás Akadémia), 14 Nagy Dominik (Ferencváros), 19 Popov Patrik (Ferencváros)

Biztonsági tartalékok: Bukrán Erik (Hull City, angol), Korozmán Kevin (Ferencváros)