Hírek

A bundavádlott fél napot autózott a bíróságra

Zoran Szupics tagadta bűnösségét, és kérte, hogy többet ne kelljen Budapestre utaznia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délelőtt folytatódott a hazai bundaügy tárgyalássorozata a Fővárosi Törvényszéken. A hiányzók közül Kugyela Zsolt fekvőbeteg, Sütő Lászlónak, Jagodics Gyulának, Horváth Gyulának és Vizteleki Jánosnak engedélyezte a bíróság, hogy ne jelenjen meg, Tusori Richárd viszont nem jelezte, miért nem jött el. Durica Zuparic is hiányzott, ő állítólag Burmában futballozik mostanság.

Az is kiderült, hogy a múlt heti tárgyalás azért maradt el, mert a bírónő beteg volt. Az egyik ülnök nyugdíjba ment, ezért a bírónőnek most ismertetnie kellett az előző tárgyalások jegyzőkönyveit, vagyis csak elméletileg igaz, hogy a tanács összetételének változása esetén elölről kellene kezdeni az egész ügy tárgyalását. Az új ülnök persze átolvashatná az eddig született iratokat egy délelőtt leforgása alatt, de sajnos ez a szabály…

A korábbi tárgyalások felidézése olyan izgalmasra sikeredett, hogy időnként mindkét ülnök elaludt! A tanúként délelőttre beidézett Kovacsics Károlyt elengedték, mert nem tudott délutánig maradni.

Nem sokkal 14 óra előtt végre elkezdődhetett a nap érdemi része, amely során először a boszniai szerb Zoran Szupics meghallgatására került sor. A vádirat szerint a 2010 májusában rendezett Diósgyőr–Nyíregyháza (0-1) bajnoki meccs előtt megállapodott Horváth Gáborral, hogy háromezer euró ellenében befolyásolja a meccs végeredményét. Az elkövetői kör végül nem fogadta meg a találkozót, a meccs előtt jelezték is, hogy tárgytalan a manipuláció, ezért visszaadta a pénzt. A vádlott akkoriban a DVTK labdarúgója volt.

A bűnösségét nem ismerte el, kitartott amellett, hogy nem vett részt semmilyen manipulációban, de hangsúlyozta, csak saját magának köszönheti, hogy ilyen helyzetbe került, és semmiképpen nem akarta besározni a saját nevét. A nyomozati szakaszban tett vallomását fenntartja, kérdésekre nem válaszolt, majd elmesélte: 14-15 órát autózott, hogy részt vehessen a tárgyaláson, hisz a magyar bíróságban, de a további tárgyalásokon nem akar részt venni, csak az ügyvédje képviselné őt, mert nincs munkája, és minden pénzét az utazásra kell költenie.

A bírónő felolvasta Szupics korábbi vallomását. Akkor azzal kezdte: meglepte, hogy az ő neve szóba került a focibunda kapcsán, mert a pályafutása során soha nem csinált ilyesmit. Esze ágában sem volt olyasmit csinálni, hogy háromezer euró miatt soha többet ne játszhasson. Külföldi csapattársaival számos alkalommal rulettezett, játékgépezett, kaszinózott. A győri kölcsönjátékosok (ő is közéjük tartozott) megkapták a fizetésüket, olykor némi csúszással, a többiek viszont nem nagyon.

A folytatásban korábbi telefonlehallgatások hangfelvételeit játszották le, de a díszterem rossz akusztikája és a felvételek rossz minősége miatt nem sok mindent lehetett belőle érteni. Kenesei Zoltán kérte, hogy egy részt ugorjanak át, ne játsszanak le, amikor a feleségének plasztikai műtététől van szó, ezt a bírónő akceptálta. Horváth Gábor ezúttal is jelezte, hogy hozzá szeretne szólni a hallottakhoz, de most sem engedélyezték neki, mert nem volt itt minden vádlott, akivel kapcsolatosak lennének a szavai. Ekkor a bírónő kijelentette, hogy az idei év végéig mindenképpen döntést fog hozni első fokon. Ha sok lesz a hiányzás a vádlottak részéről, akkor eljárásjogi eszközökkel eléri, hogy megjelenjenek, vagyis a kényszerintézkedésektől sem riad vissza.

Lippai Ákos és Zoran Szupics számára is engedélyezte a bírónő a további távolmaradást, mert a védekezéshez való jog alanyi jog, amiről le lehet mondani, de ezután semmilyen további eljárási cselekményről nem fogják értesíteni.

A következő tárgyalás csütörtökön lesz, a további dátumok: április 2., április 7. és április 9.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik