Hírek

Edzője szerint Dzsudzsák nem távozik

Sztanyiszlav Csercseszov elmondta: szóba sem került a magyar válogatott csapatkapitányának klubváltása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét hetek óta arról cikkeznek az európai és a hazai sportsajtóban, hogy Dzsudzsák Balázs elhagyja a Dinamo Moszkva csapatát, amelyhez az idei naptári év végéig – illetve egyes források szerint csak a bajnoki évad végéig – köti a szerződése.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség most megszólaltattaaz ügyben Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt is, aki kifejtette, hogy szerinte nem tárgyalnak senkivel a magyar válogatott csapatkapitányának átigazolásáról, úgyhogy szerinte nem fogják értékesíteni.

A Törökországban edzőtáborozó moszkvaiak trénere úgy fogalmazott: egyáltalán nem beszéltek a távozásának lehetőségéről. Korábban angol és német érdeklődőkről, illetve az olasz Lazio konkrét ajánlatáról lehetett olvasni.

– Dzsudzsák Balázs és köztem még nem került szóba a távozásának témája. Pénteken beszélgettünk, de ez a dolog fel sem vetődött. Az eddig elvégzett, illetve a tervezett munkáról beszéltünk. Remélem, hogy még hasznosabb tagja lesz a csapatnak. A statisztika makacs dolog, és azt mutatja, hogy jó úton járunk – magyarázta Csercseszov.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy Kevin Kuranyi sem jelezte, hogy elhagyná a csapatot. Az ő nyára biztosan idén nyáron jár le.

Dzsudzsák 2012-ben igazol az Anzsi Mahacskala csapatától az orosz fővárosba. A Dinamo színeiben eddig 73 mérkőzésen 11 gólt lőtt.

Csercseszov elárulta, hogy hamarosan találkozik a klub sportigazgatójával, és megvitatják a közeljövőben érvényes átigazolási politikájukat, ám hogy az erősítési tervek teljesen, vagy félig, esetleg egyáltalán nem fognak-e megvalósulni, azt most még nehéz lenne megmondani. A tréner leszögezte azt is, hogy az ország pénzügyi nehézségei nem gátolhatják az orosz futball fejlődését.

– A jelenlegi pénzügyi helyzetben minden klub – köztük a Dinamo is – próbál alkalmazkodni a körülményekhez. Jönnie kell egy bizonyos egyensúlynak, de ez nem történik meg egy nap alatt. Egyértelmű, hogy ez egy összetett téma, de a legfontosabb dolog, hogy ne történjen visszalépés az elvek és a megkezdett munka terén. Lehet, hogy elcsépeltnek hangzik, de már több válságot tapasztaltunk. Persze, ez egy rossz időszak, de előre kell nézni, ahelyett, hogy hamut szórnánk a fejünkre. Nem hiszem, hogy a pénzügyi nehézségek rossz hatással lennének a labdarúgásunkra.

A hírügynökség tudósítója ezután arról érdeklődött, milyen céljai vannak a Dinamónak a tavaszi időszakra.

– Igyekszünk nem gondolni erre. Már nem a szocializmusban élünk, és nem ötéves tervek alapján dolgozunk. Nem szlogenek, hanem konkrét lépéseket mentén tevékenykedünk, hogy megfelelően felkészítsük a csapatot a szezon második részére. Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy az őszi idény után a Zenitnek már oda lehet adni a bajnoki címet. A Zenitet akkor lehetne bajnoknak tekinteni, ha a többi tizenöt csapat ezzel egyetértene, de személy szerint mi nem értünk egyet – szögezte le Csercseszov.

Olvasói sztorik