Nemzetközi foci

Dzsudzsák Balázs topligába igazolna

Továbbra is óriási bizonyítási vágy fűti a magyar válogatott és a Dinamo Moszkva szélsőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eseménydúsan alakult Dzsudzsák Balázs számára a 2014-es év. A legértékesebb magyar légiósunk nevéhez a szezon egészében – bajnoki és Európa Liga-mérkőzések – öt gól és nyolc gólpassz fűződik. A gólok és gólpasszok tekintetében előkelő helyen zárta az orosz bajnokságot. Az őszi szezonban összesen 25 meccsen 1455 percet töltött a pályán. Ebből 780 percet a Premjer Ligában, 30 percet az orosz kupameccseken, a fennmaradó mérkőzéspercek tekintetében pedig az Európa Liga-menetelés során.

Dzsudzsák idén az NB1.hu szavazását követően Aranylabdát is kapott. Személyével kapcsolatban természetesen ismét szárnyra keltek a piaci pletykák. Egy dologban biztos a menedzsmentje, Balázs egy sokoldalú futballista, az ő képességeivel akár egy erős európai bajnokság topcsapatában is érvényesülni lehet – írja a Stars and Friends menedzseriroda Facebook-oldala.

– Pozitívan értékelem az őszt. Úgy érzem, hogy egy jó szezont tudhattam magam mögött. Harmadik a csapat a tabellán, vesztett pontok tekintetében pedig a második. Minden körülmény adott, hogy sikertörténetet írjunk. Ám ennél fogva a szakmai stáb elvárásai is magasak – mondta Dzsudzsák Balázs.

Dzsudzsák Balázs volt klubja, a holland PSV Eindhoven ellen zárta az őszt az európai kupaporondon. Mint ismert, a Dinamo Moszkva pontveszteség nélkül lépett tovább a csoportkörön.

– Nem volt már igazi tétje a mérkőzésnek, ennek ellenére mindkét csapat odatette magát és remekül játszott, így a közönség biztosan jól szórakozott. Nagyon szerettem Hollandiában játszani, rengeteg emléket őrzök Eindhovenről, a stadionról, a PSV-ről. Történt még egy érdekesség. A lábméretem is levették, mert aranyba öntik és kiállítják a klub múzeumában. Nem felejtették el az ötvenöt gólomat, hogy holland bajnok, s szuperkupa győztes lettem a csapattal. Ez a foci érzelmi aurája – vélekedett a kiváló balszélső.

A játékos ügyeit képviselő menedzser, Vörösbaranyi József elmondta, még mindig óriási bizonyítási vágy fűti a válogatott kulcsemberét.

– Balázsban óriási a bizonyítási vágy. A tehetségének, az egyéniségének és az akaratának köszönhetően eddigi pályafutása során minden csapatban megállta a helyét. Megvan benne az a plusz, ami a játéktudása mellett a többiek fölé helyezi személyét. Európa-szerte elismert labdarúgó vált belőle. Az ismertsége és elismertsége révén már nem csak labdarúgóként, hanem márkanévként is tekinthetünk rá, természetesen nem CR7 dimenzióban. A Stars & Friends játékos-ügynökség menedzsmentje gőzerővel dolgozik a személyes imázs-építésén – jegyezte meg Vörösbaranyi József.

Dzsudzsák neve az elmúlt időszakban ismét több topligás klubnál is szóba került, ám leszögezte, mindig ott kell bizonyítani, ahol éppen számítanak rá.

– Mindig ott és akkor kell a legjobbat nyújtanom, ahol és amikor a helyzet megkívánja – mondta Dzsudzsák. – Úgy érzem, hogy újra emelkedő pályára kerültem. A távlati célom egy igazi topligában való szereplés. Vagy, ha a helyzet úgy hozza, Oroszországban szeretnék elérni komoly sikereket: például bajnoki cím vagy Bajnokok Ligája-szereplés. Természetesen hozzám is eljutnak az átigazolásokkal kapcsolatos piaci pletykák. Én azonban ezzel nem foglalkozom. A célokra összpontosítok és nem az előttem álló akadályokra. A menedzserem fejben járhat előrébb két-három lépéssel, de játékosként nekem mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálnom.

Olvasói sztorik