Nemzetközi foci

Dzsudzsákért ajánlatot tett a Lazio

Megkeresés érkezett a Dinamo Moszkvához; a Lazio-blog szerzője szerint nehezen hihető a történet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy orosz lapnak adott interjújában Guram Adzsojev, a Dinamo Moszkva sportigazgatója megerősítette, hogy ajánlatot tett az olasz Lazio a csapat magyar válogatott szélsőjéért, Dzsudzsák Balázsért. Adzsojev elmondta, valóban megkereste az olasz klub a moszkvaiakat, de erről egyelőre nem beszélt a játékossal.

– Valóban megkeresett bennünket a Lazio – mondta Guram Adzsojev a sportbox.ru portálnak. – Még nem beszéltem az ajánlatról a játékossal. Nem véletlenül érdeklődnek iránta, hiszen remek őszt produkált a Dinamóban és a magyar válogatottban is.

Dzsudzsák Balázs szerződése az év végén jár le, emiatt igencsak megnőtt az érdeklődés iránta. Korábban a német Borussia Dortmundot és a Liverpoolt is emlegették a kérők között, és a török Fanerbahce csapatánál is felvetődött a neve. A hírek szerint a Dinamo 10 millió euró alatt azonban nem értékesítené játékosát.

Elég hihetetlen az ajánlat

A legnagyobb magyar Lazio-blog, az SSLazio szerkesztője, Trombitás Kristóf szerint Dzsudzsák Balázs állítólagos római lehetősége elég hihetetlenül hangzik.

– A Laziónál azon sem tudnak megegyezni az Alkmaarral, hogy Wesley Hoedtot elhozzák, néhány tízezer eurón huzakodnak lassan egy hete. Ezek után nehéz elhinni, hogy komoly ajánlatot tettek egy olyan játékosért, aki nyolc-kilencmillió alatt aligha váltana klubot, ráadásul a posztján minden klappol: Candreva, Lulic, Felipe Anderson, Keita és Mauri is képes ott játszani, sőt hamarosan Ederson is felépül – mondta Trombitás az Origónak. – Védőre viszont szüksége lenne a klubnak, ezért ha akár csak két-három, szabadon mozdítható milliója lenne, valószínűleg már vett volna egyet – tette hozzá.

Tény, hogy a Lazio a Cragnotti-éra csődje utáni időszakban nem szokott nagy pénzeket költeni játékosokra, az elmúlt tíz évben csak háromszor adott tízmilliónál többet egy-egy játékosért: az olasz válogatott Antonio Candreváért fizetett két részletben 10.7-et, az azóta az Interbe igazolt Hernanes került 13-ba, és a nagyjából kidobott pénznek bizonyuló Mauro Zarate ért meg 20-at a rómaiaknak – teszi hozzá a szerző.

Dzsudzsák fizetése nemrég 2.5 millió euró volt, és állítólag októberben 3.2-re emelte a Dinamo. Már az első összeggel is magasan a legjobban fizetett játékos lenne a Laziónál, hiszen Miroslav Klose is csak kétmilliót keres, az utána következők pedig 1.3-1.7 között kapnak (az olasz válogatott Candreva például 1.3-at).

Az is gyengíti az orosz forrásból származó információt, hogy egyetlen laziós vagy más olasz, átigazolásokkal is foglalkozó oldal sem ír Dzsudzsákról, pedig ezek általában azt is megírják, ha a leghalványabb esély van egy üzletre.

Olvasói sztorik