Hírek

Bundakísérlet vagy birkapörkölt?

Rangadó
Rangadó

2014. 09. 25. 09:57

Vízteleki János ismét hangsúlyozta: csak viccelt, amikor a 200 ezer forintos összeg elhangzott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken – Vízteleki János tanúinak meghallgatásával – folytatódott a hazai bundaügy tárgyalása. Elsőként a Solt FC egykori vezetőségi tagja, Kerti István került sorra, aki 2009 óta baráti viszonyban van a vádlottal. Akkor ismerkedtek meg, amikor a vádlott az Orgovány edzőjeként tevékenykedett. A meghallgatás elején elmondta, hogy nem hall tökéletesen és nem érzi jól magát, ezért ülve tett vallomást. Szívritmusszabályzója van, ezért a főbejáratnál be sem akarták engedni, mert sípolt a detektoros kapunál. Írásos igazolást mutatott az állapotáról, de így is csak nagy nehezen nyert bebocsátást az épületbe.

A vádiratban szereplő, 2011 áprilisában játszott Ladánybene–Solt megyei első osztályú mérkőzéssel kapcsolatban elmondta: azt pletykálták, hogy a soltvadkertiek megkeresték a ladánybeneieket, hogy verjék meg a Soltot. A tanú szerint ez a sok pletyka közül csak egy volt, és azért keltette fel az érdeklődését, mert velük, az ő klubjukkal kapcsolatos. Ezután azért kereste meg Vízteleki Jánost, mert tudta, hogy ő ismeri a Ladánybene rutinos játékosait, például Lázár Mátyást és Kenesei Zoltánt.

A bírónő nem értette, miért keresnek meg valakit, hogy jól játsszon és hogy nyerjen. Annak idején Vízteleki azt mondta a tanúnak, hogy a pletykának nincs semmi alapja, ezért nem jelentette a megyei szövetségnek. Azt nem tudja megmondani, hogy a vádlott kinél informálódott a dologgal kapcsolatban, de az biztos, hogy nem ajánlott neki pénzt arra az esetre sem, ha esetleg kiderít konkrétumokat a mendemondákkal kapcsolatban.

Vízteleki János hangsúlyozta, hogy korábban a Solt edzője volt, és egy ideig a távozása után is heti szinten kereste őt Kerti István, szakmai kérdésekben. Felhívta a bírónő figyelmét, hogy a motivációs pénz és a vesztegetési pénz között különbség van. Erre Gimesi Ágnes úgy reagált: az a baj, hogy a telefonban (a lehallgatás szerint) 200 ezer forintos motivációs pénzről beszélt, ami komoly összeg. A tanút megkérdezte, tapasztalatai szerint előfordult-e korábban ilyen jellegű motiválás, de ő azt mondta, legfeljebb egy ebédmeghívás (paprikás krumpli vagy birkapörkölt).

Vízteleki ismét elmondta, hogy igazságtalannak érzi a vádat, végül arról panaszkodott, hogy a kirendelt ügyvédje azt sem tudja, miről van szó.

A következő tanú nagyjából öt éve ismeri a vádlottat, vele baráti és üzleti kapcsolatban is áll. Gödöllőről mentek haza autóval, amikor megtörtént az ominózus telefonbeszélgetés Lázár Mátyás és Vízteleki között, ezt a tanú végighallgatta. A lényeg az volt: a vádlott – aki akkoriban a Maglód edzője volt – viccesen 200 ezer forintot ajánlott azért, hogy a Ladánybene rutinos játékosai ne menjenek el a Solt elleni találkozóra.

A vádlott nem kért más ügyvédet, bár szerinte a jelenlegi csak melegedni jár a bíróságra. Hozzátette: neki továbbra sem kell ügyvéd, mert nem követett el semmit. A bírónőre azt mondta: a tanúk kihallgatását azok alapján irányítja, amit hallani akar, ő pedig kész lenne hazugságvizsgálatnak is alávetni magát annak érdekében, hogy mihamarabb véget érjen a büntetőeljárás. Gimesi Ágnes meglepően higgadtan reagált az elhangzottakra, és részletesen tájékoztatta, felvilágosította a vádlottat. Vízteleki végül mégis új jogi képviselő kirendelését kérte, a mai tanúk visszahívására nem tartott igényt.

A tárgyalás 10 órakor véget ért, folytatás némi őszi szünet után november 11-én és 13-án.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Manchester United's Belgian striker Romelu Lukaku pressures Brighton's Cameroonian defender Gaetan Bong (L) during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on August 19, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.