Hírek

Domináns játékra készülnek

Pintér Attila a szombati felkészülési mérkőzés kapcsán elmondta: az albánokhoz hasonló erősségű ellenfélre számít.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatóján röviden elemezte az albánok elleni mérkőzést, majd megosztotta várakozásait a szombati találkozóval kapcsolatban.

– Az albánok eredményeinek tudatában számítottunk rá, hogy nehéz meccs vár ránk, és nem is tévedtünk, fegyelmezett, erőszakos csapattal álltunk szemben – idézi Pintér Attilát a szövetség honlapja. – Védekezésben sikerült hozni, amit elterveztünk, az ellenfélnek nem volt helyzete a kilencven perc alatt, két-három távoli lövésre kellett csak figyelnünk. Támadásban azonban voltak problémáink, a tolódás jól ment ugyan, szereztünk labdákat, de ezekből nem sikerült veszélyes támadásokat vezetni. Ennek a fő oka volt, hogy nem tudtuk megfelelően forgatni a szélekre a játékot, illetve felépíteni az akciókat. A tanulság az, hogy sokkal bátrabban kell játszanunk a középpályán, adott esetben tovább járatni a labdát, és kevesebbszer előrerúgni, amikor nincs terület a szélsők előtt. Az ilyen hibák kijavításához van szükség minél több összetartásra és felkészülési meccsre. Azt is meg kell jegyeznem, hogy egy jó mérkőzéshez két csapat kell, mindkettőnek fel kell vállalnia a bátor játékot, az albánok ellen ez a feltétel nem teljesült, és ha már csak az egyik fél visszaáll a saját térfelére, szinte lehetetlen látványosan futballozni. A játékban van hová fejlődnünk, de szeretnék minden Eb-selejtezőt egy-nullra megnyerni, azt gondolom, azzal minden szurkoló is boldog lenne.

A szövetségi kapitány a kazahokról elmondta: egy fokkal nyíltabb játékra számít tőlük, mint az albánoktól.

– A kazah válogatott hasonló stílust és játékerőt képvisel, mint az albánok, de játékban, kreativitásban jobb náluk – fogalmazott Pintér Attila. – Szombati ellenfelünkről is elmondható, hogy játékosaik labdavesztés után agresszíven visszatámadnak, adott esetben már a mi térfelünkön is számíthatunk erre. Rengeteg sérültünk van, ennyi hiányzó kulcsjátékost a topválogatottak is megéreznének. Tizenkilenc mezőnyjátékos áll rendelkezésemre, de akik tagjai a keretnek, mindannyian bizonyították, hogy nem érdemtelenül vannak a válogatottnál, így szombaton, néhány fiatallal felállva is szeretnénk dominálni a meccsen, és természetesen győzelemmel zárni a találkozót.

A sajtótájékoztatón részt vett a szerdai meccset sérülése miatt kihagyó, de szombaton várhatóan pályára lépő Nikolics Nemanja is, aki elmondta: jó hangulatban készül a csapat, és ha nem is volt hibák nélküli a szerdai teljesítmény, a legfontosabb, hogy győzni tudott a válogatott.

– Hibázni nem bűn, a legjobb csapatok is megteszik, a legtöbbet mindig a hibákból tanul az ember. Aki pályára lép, a maximumot fogja nyújtani szombaton, mindenki arra törekszik majd, hogy bizonyítsa, helye van a keretben. Kielemeztük a szerdai meccsünket, igyekszünk a tapasztalatokból kiindulva fejlődni, célunk, hogy győzelemmel zárjuk ezt a mérkőzést is – mondta végül Nikolics.

Olvasói sztorik