Hírek

Nem csínytevés, bűncselekmény!

Gyorsított bírósági eljárás vár arra a férfira, aki beszaladt a pályára a magyar-albán válogatott meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerdai Magyarország–Albánia barátságos válogatott mérkőzésen (1-0) egy néző a mérkőzés második félidejében a pályára szaladt, megzavarva a játékosokat és a mérkőzés egészét.

Az elkövetőt a rendezők elfogták és azonnal átadták a rendőrségnek. Az illető személyi adatai a jegyvásárlás és a beléptető rendszer regisztrációja alapján a rendőrség számára azonosíthatóak voltak. Az MLSZ és a rendőrség által összehangolt mérkőzésbiztosítás eredményeképpen rendőrségi felvételek is rendelkezésre állnak a bűncselekményről, továbbá a televíziós felvételek is felhasználhatóak, noha a Duna Televízió – egyébként folyamatosan szakadozó – élő adásában kínosan nem mutatták a jelenetet. A cselekményről a stadionbiztonsági rendszer három kamerája különböző szögekből bizonyító erejű felvételeket készített, amelyeket a rendező azonnal átadott a rendőrség illetékeseinek.

A hatályos büntető törvénykönyv alapján, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, bűncselekményt követ el és ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A stadionbiztonsági rendszer és a rendőrséggel való közvetlen együttműködés eredményeképpen minden bizonyíték rendelkezésre áll az elkövetővel szembeni gyorsított bírósági eljáráshoz. A rendbontás elkövetőjével szemben a bíróság által a sportrendezvényekről való kitiltásnak is helye van. Az MLSZ rövidesen határozatot hoz, amelyben kizárja a rendbontó nézőt valamennyi rendezvényéről.

Amennyiben egy ilyen cselekmény a FIFA vagy az UEFA rendezvényén történik (például az előttünk álló Európa-bajnoki selejtezők egyikén), akkor az ismert gyakorlat szerint a szövetségen keresztül a válogatottat is büntetheti az eljáró nemzetközi testület – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik