Hírek

Törökországba megy a Haladás

Jelenleg úgy tűnik, Radó András marad Szombathelyen, viszont Rajos Gábort nem marasztalják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás fiatal támadója, Radó András tíz gólt szerzett a bajnokságban az őszi időszakban. A vaol.hu oldalon olvasható interjúban elmondta, hogy idővel szeretne feljebb lépni, az álombajnoksága a spanyol és a német liga. Jelen állás szerint azonban ez még odébb van…

– Noha jól sikerült az őszöm, nem vagyok teljesen elégedett, akadt néhány gyengébb meccsem, volt, hogy zsinórban négy-öt találkozón is gólképtelen maradtam. Emiatt maradt bennem egy kis hiányérzet. De összességében talán az eddigi legjobb félszezonomon vagyok túl. Tíz gólt szereztem, gólpasszokat adtam. A tavalyi bajnokságban összesen hét gólig jutottam. Tavasszal az a célom, hogy legalább hét-nyolc gólt hozzátegyek a tízhez – mondta Radó András.

A húszéves játékos elmondta, jelen pillanatban úgy fest, hogy a tavaszi idényben is a Haladáscsapatában futballozik majd.

– Előbb-utóbb persze szeretnék feljebb lépni, így elsősorban külföldi csapatban gondolkodok, de nincs kizárva, hogy majd Magyarországon folytatom pályafutásom. Hogy szívem szerint hová igazolnék? Spanyolország, Németország az álmom. Az sem baj, ha először egy kisebb csapatban akklimatizálódok, hiszen már a külföld is meglehetősen nagy ugrás. De mondom, valószínűleg tavasszal is a Haladásban futballozom. Jelenleg egyébként még pihenek, de a klubtól kaptunk felkészülési programot, így a héten már elkezdek mozogni. Emellett a barátaimmal teremtornákon indulunk, aktívan telik a pihenésem – mesélte Radó András.

A 29 éves középpályás, Rajos Gábor eddigi karrierje során kizárólag a Haladásban focizott, de hamarosan távozhat.

– Nagyon örültem, amikor nyáron szerződést hosszabbítottunk Rajossal, ám úgy látom, jelen állapotában nem tud a csapat segítségére lenni, ezért a klub és a játékos számára egyaránt előnyös ajánlat esetén elengedjük – mondta Artner Tamás.

Alakul a szombathelyiek felkészülési programja is: január 25. és február 5. között a török tengerparton fekvő Kundu városában edzőtáboroznak majd, ahol a tervek szerint négy felkészülési mérkőzést játszanak.

Olvasói sztorik