NB I

„Egy kicsit sokkot kaptam”

A szombathelyiek rutinos középpályása, Rajos Gábor beismerte, hogy a tizenegyes egyértelmű, a kiállítás pedig jogos volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap a Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Videoton csapatával. A szombathelyi gárda úgy harcolt ki egy pontot a bajnokaspiráns fehérváriak ellen, hogy negyven percet emberhátrányban, 12 percet pedig kettős emberhátrányban töltött.

A Haladás rutinos középpályása, Rajos Gábor a 38. percben lépett pályára a sérült Schimmer Szabolcs helyett, de egy percet sem tölthetett a pályán, mert az első megmozdulásából büntető és kiállítás lett. A csalódott futballista a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogyan látja az esetet két nap távlatából.

– Hogy élte meg a kiállítást?

– Szörnyen. Jóformán még pályára sem léptem, de már le is küldtek. Bemelegítés nélkül kellett beszállnom, mert Schimmer Szabolcs megsérült – mesélte a 29 éves Rajos Gábor, akinek ez még csak a második bajnoki meccse volt az őszi szezonban. – A kispadon ültem pokrócban, betakarózva és akkor Artner Tamás szólt, hogy melegítsek. A kispad mellett el is kezdtem mozogni, de a negyedik játékvezető azt mondta, hogy ott nem melegíthetek, és elsétáltam a kapu mögé, de már jeleztek is, hogy jöjjek vissza, mert csere lesz. Levetkőztem és beálltam, majd húsz másodperccel később következett a szituáció. A jobb oldalról beadták a labdát, Nikolics megelőzött, én meghúztam egy kicsit, és ez lett belőle. Sajnos elütöttem. Egyértelmű tizenegyes volt és jogos kiállítás. Egy kicsit sokkot kaptam, megmondom őszintén. Főleg az én helyzetemben szerencsétlen ez a dolog, mert jól megy a csapatnak, és nem nagyon játszottam. Most lett volna lehetőségem bizonyítani, de sajnos ez most rosszul jött ki. Nagyon sajnálom.

– Akkor a büntetőt megelőző szabálytalanságnál jól döntött a játékvezető?
– Egyértelmű volt. Megfogtam egy kicsit. Kassai Viktor szerintem arra várt, hogy mi lesz az akció vége, mert ha gól, akkor előnyszabály, és nincs kiállítás. Viszont nem lett gól, mert Rózsa Dániel nagyot védett. Amikor a játékvezető befújta a büntetőt és felmutatta a piros lapot, egyből meghűlt a vér az ereimben, de utolsó emberként szabálytalankodtam, így egyértelmű döntés volt.

– Az edzője, vagy a csapattársai hogyan reagáltak?
– Biztattak folyamatosan, és hálás vagyok a csapatnak, hogy egy pontot meg tudott menteni, mert ez így nagyon nagy bravúr volt. A hetvenkilencedik percben Iszlai Bencét is leküldte a bíró. A meccs végén kilenc emberrel is nyerhettünk volna, de most az egy pontnak is örülünk. Artner Tamás is mondta, hogy fel a fejjel, nem kell összetörni. Van ilyen a futballban, és nem én voltam az első, aki így járt. Jön a Magyar Kupa-visszavágó, azon a találkozón szerephez fogok jutni, és ez a legjobb gyógyír, mert bizonyítani akarom, hogy lehet rám számítani.

– A Nyíregyháza otthonában győztek. Milyen visszavágóra számít?
– Mindenképpen szeretnénk továbbjutni. A Nyíregyháza nem rossz csapat. Nem tudom, milyen összeállításban fognak pályára lépni, mert az előző meccsen inkább a kiegészítőemberek játszottak. Győztünk egy-nullra, így nálunk az előny, de hazai pályán nem csak a továbbjutást, a győzelmet is szeretnénk megszerezni. Nehéz lesz, mert a Nyíregyháza nem véletlenül vezeti toronymagasan az NB II-t, de nekünk hazai pályán idén csak egy vereségünk van, úgyhogy be kell darálnunk ezt a találkozót.

– A Haladás jelenleg az NB I egyik legjobb formában lévő csapata. Állítólag evés közben jön meg az étvágy. Egy Magyar Kupa-győzelemmel elégedett lenne idény végén?
– Addig szeretnénk menni, amíg lehetséges. Ha bejutnánk a legjobb nyolc közé, akkor tavasszal már minden előfordulhat. Nincs kimondva, hogy meg kéne nyernünk a sorozatot, de szerintem ebben a csapatban bármi benne van. A mag évek óta együtt játszik. Nagyon szeretnénk komoly eredményt elérni, mert a Haladás még nem nyert Magyar Kupát. Ha jól tudom, három ezüstérme van a csapatnak a Hali történetében, jó lenne ezt megszakítani egy arannyal. Fokozatosan szeretnénk haladni. A Ligakupában is továbbjutottunk, a bajnokságban szintén jól szereplünk, annak ellenére, hogy szűkös a keretünk. Szerencsére a sérülések elkerültek minket, bár az utolsó, győri mérkőzésre elért minket egy sérüléshullám, és eltiltottak is lesznek. Az alapcsapatból öt-hat ember hiányozni fog Győrben, de meg kell oldani a beugróknak, és szerintem meg is fogják.

– Az idei szezonban a Haladás kapta a legtöbb sárga és piros lapot. Ez minek tudható be?
– Én is hallottam, hogy a fair play listán az utolsó helyen kullogunk, de nem érzem durvának a csapatot. Sokszor indokolatlanul becsúszik egy-két sárga. A kiállításaink is olyanok voltak, mint amikor Németh Márió feldobta magát és második sárgával leküldték, Halmosi Péternek voltak sárga és piros lapjai szövegelés miatt. Durvaság miatt nem nagyon kaptunk lapokat. Nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget, de nem ártana ezekre odafigyelni, mert öt sárga után eltiltás van, de ez a velejárója a focinak. Aki felmegy a pályára, annak nem az van a fejében, hogy miként úszhatná meg a meccset sárga lap nélkül, hanem az hogy megszerezze meg a labdát mindenképpen.

Olvasói sztorik