NB I

Nem volt előny az emberelőny

A Videoton több mint egy félidőt emberelőnyben játszott, mégsem tudott nyerni Szombathelyen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Szombathelyi Haladás – Videoton FC 1-1 (0-1)
Szombathely, 3000 néző. Játékvezető: Kassai
Haladás: Rózsa – Schimmer (Rajos, 38.), Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Iszlai – Ugrai, Nagy G., Halmosi – Radó (Gyurján B., 91.). Edző: Artner Tamás
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Caneira, V. Gomes (Oliveira, 61.) – Kovács I. (Zé Luis, 74.), Sándor Gy., Nildo – N. Nikolics (Kleinheisler, 85.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: Ugrai (61.), illetve N. Nikolics (tizenegyesből 42.)
Kiállítva: Rajos (39.), Iszlai (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aktívabban, veszélyesebben kezdett a Haladás: az ötödik percben Simon Ádám távoli lövését Calatayud a kapufára tolta, a visszapattanóra Ugrai Roland próbált lecsapni, de nagy helyzetben nem találta el jól a labdát, ráadásul az asszisztens lest jelzett. Három perccel később Radó András visszapasszolt labdáját Halmosi Péter lőtte kapura, de a vendégek blokkolták. A 12. percben Radó szabadrúgását Calatayud kiütötte, két berobbanó szombathelyi játékos csak centikkel maradt le a labdáról. A 21. percben Nagy Gábor távoli lövését védte a fehérváriak kapusa.

A folytatásban Ugrai szabadrúgását Calatayud csak másodjára tudta megkaparintani. A negyvenedik percben az egy perccel korábban csereként pályára lépett Rajos Gábort kiállította Kassai, mert szerinte lerántotta Nildót a tizenhatoson belül. A büntetőt Nikolics magabiztosan értékesítette (0-1). A szünet előtt Nildo lövése a kapufáról ment ki. Az első félórában a szombathelyiek voltak fölényben, uralták a középpályát, és jobban alkalmazkodtak a nehéz talajhoz. A fehérváriak ismét kivárásra játszottak, és igazuk lett.

A szünet után nem lehetett észrevenni a létszámkülönbséget. Bár a fehérváriak többet támadtak, mint az első félidőben, a hazaiak is aktívak maradtak. Az 59. percben Stopira beadása után Nikolics került nagy helyzetbe, de végül lövésig sem jutott. Két perccel később Bosnjak a védők mögé került, pontos beadását pedig Ugrai Roland az elfekvő védő és a kapus között a kapuba passzolta (1-1). A 64. percben Oliveira nagy helyzetben rosszul találta el a labdát, és a kapufa mellé gurított. A hetvenedik percben Nildo nagy helyzetből, senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt. Egy perc elteltével Halmosi beadása után Vinícius fejéről saját kapuja felé vágódott a labda, de Calatayud lábáról kipattant.

A nyolcvanadik percben Iszlai Bence megkapta második sárga lapját, ezért a Haladás kettős emberhátrányba került, a Videoton ennek ellenére képtelen volt gólt szerezni.

– Nagyon jó meccsnek indult, hiszen mindkét csapat jól játszott. Főleg a Haladás futballozott agilisan, szép támadásokat vezetett – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, korábbi szövetségi kapitány. – Rajos Gábor kiállítása jogos volt, a hazaiak az első félidő hajrájában ember- és gólhátrányba kerültek. Az utolsó percekben indolensen játszottak, össze is szedtek néhány sárga lapot. A szünetben összeszedték magukat, és a továbbiakban is nagyon szépen, jól futballoztak, és egy szép gólt rúgtak. Megérdemelték az egyik pontot a szombathelyiek. A Videotontól többet vártam, nem azt nyújtotta, amit szokott, bár a Haladás agresszivitása nem ízlett neki. Magyarországon talán a Haladás játssza a leghatékonyabban ezt a stílust.

Olvasói sztorik