NB I

Elfáradt a végére a Haladás

Artner Tamás szerint a szűk keret nem alkalmas arra, hogy három fronton harcoljanak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy-nullás előnyről várta a Nyíregyháza elleni, hazai Magyar Kupa-mérkőzést a Haladás. A szombathelyiek azonban nagy meglepetésre nem tudták megőrizni az idegenben szerzett fórt, és 2-0-s vereséget szenvedtek a másodosztály listavezetőjétől, így elbúcsúztak a további küzdelmektől.

A csapat vezetőedzője, Artner Tamás úgy érzi, sokat kivett a játékosokból a Videoton elleni, legutóbbi bajnoki. Véleménye szerint igazolódott, amit a szezon elején is hangoztatott, miszerint a szűk keret alkalmatlan arra, hogy három fronton versenyezzen.

– Reális eredmény született?
– Azt gondolom, ha a két mérkőzés összképét nézzük, akkor egyáltalán nem. Nagy mezőnyfölényben játszottunk a két találkozón, csapatom rászolgált volna a továbbjutásra. Azonban itt is gratulálok a Nyíregyházának! Sajnos a második meccsen nagyon kijött a Videoton elleni bajnoki fáradtsága. Sokat kivett belőlünk az a találkozó, így szerdán nem voltunk frissek, nem volt elég dinamika a játékunkban, és a kapu előtt is rossz döntéseket hoztunk – válaszolta a haladasfc.hu kérdésére Artner Tamás.

– Az elmúlt hetekben már nagyon nehéz körülmények között kellett készülniük, ez is rátett még a fáradtságra?
– Igazolódott, amit már a szezon előtt is hangoztattam: ez a szűk keret alkalmatlan arra, hogy három fronton versenyezzen. Gyakorlatilag a bajnokságot, a Magyar Kupát és a Ligakupát is ugyanazokkal játszottuk végig. Sőt a fiatalokra, valamint Guzmics Richárdra és Devecseri Szilárdra a korosztályos- és felnőtt válogatottak miatt a Ligakupában nem is számíthattam. Az ősz első felében alig volt sérültünk, most pedig sorra dőlnek ki az idősebb játékosaink, ez is azt mutatja, hogy megviseli a csapatot ez a terhelés.

– Ennek ellenére érez csalódottságot az előnyből elveszített továbbjutás miatt?
– Persze, van bennem csalódottság, de ez legkevésbé a játékosaimnak szól. Ők mindent megtettek, de a fáradtság rányomta a bélyegét a játékunkra. Nagyon szerettünk volna három fronton harcolni tavasszal is, de ez most nem sikerült.

– Vasárnap Győrben zárják az őszt. Tudja már, hogy kikre számíthat?
– Jelen pillanatban tizenegy hadra fogható mezőnyjátékosunk van. Bízom benne, hogy Guzmics Richárd és Fehér Zoltán is tudja vállalni a játékot, így leszünk tizenhárman.

– Iszlai Bence már nem először jutott a kiállítás sorsára ebben a szezonban. Számíthat bármiféle szankcióra emiatt?
– Bence kupameccsen történt kiállításához csak annyit fűznék hozzá, hogy meg sem rúgta az ellenfelét. Nem kap semmiféle büntetést a játékosom.

Tovább keresik a megfelelő kapust

Kedden arról számoltunk be, hogy a Nógrád megyei első osztályban szereplő Salgótarján csapatától érkező kapust tesztel a Haladás. Artner Tamás azonban elmondta, már meg is köszönték Kozma Tamás munkáját, így továbbra is keresi a megfelelő jelöltet a második-harmadik számú posztra a szakvezetés.

Olvasói sztorik