NB I

Kiesett a Haladás

A házigazda szombathelyiek 2-0-ra kikaptak a Nyíregyházától a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.
Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Szombathelyi Haladás – Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-1)
Szombathely, 500 néző. Játékvezető: Becséri
Haladás: Rózsa – Rajos, Devecseri, Tóth P., Halmosi – Iszlai, Simon Á. – Nagy G., Szakály A. (Radó, a szünetben), Gyurján (Ugrai, 59.) – Andorka (Németh M., a szünetben). Edző: Artner Tamás
Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Kákonyi, Gengeliczki, Törtei – Rubus, Sándor I., Paku (Minczér, 89.), Csordás, Pákolicz (Polényi, 83.) – Bajzát (Popovics, 90.). Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Sándor I. (27.), Törtei (75.)
Kiállítva: Iszlai (84.)
Továbbjutott: Nyíregyháza (2-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt szerdai, nyíregyházi első meccsen Halmosi Péter találatával egygólos előnyre tett szert a Haladás, így a továbbjutás szempontjából nagyon kedvező helyzetből várhatták az összecsapást a házigazda zöld-fehérek.

Nem mondható, hogy óriási iramban egymásnak estek volna a csapatok, az első tíz percben a Haladás birtokolta többet a labdát, de semmi említésre méltó esemény nem történt. Az első negyedóra végén aztán a vendégek előtt adódott nagy lehetőség, de a leshatáron kilépő Bajzát Péter óriási ziccerben a kapu mellé gurított. Két perccel később a hazai oldalon is nagy helyzet maradt ki: Nagy Gábor pörgetett Szakály Attila elé a vendégvédők mellett, a fiatal középpályás 14 méterről nagy gólt akar rúgni, de lövése csúnyán mellészállt.

A huszadik percben is ő hagyott ki ordító ziccert, Gyurján verte meg szépen az őrzőjét, levitte a labdát az alapvonalig, majd a második hullámban érkező Szakályhoz passzolt, aki azonban rosszul találta el a labdát. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Egy bal oldalról érkező, teljesen céltalanul szálló labdát Devecseri elnézett, a középen érkező Sándor István pedig köszönte szépen, és Rózsa kapujába gurított (0-1).

Rögtön egyenlíthetett volna a Haladás, a 33. percben Andorka gurított gyönyörűen középre, a védőkön és a kapuson is túljutó labdát azonban Szakály az üres kapu fölé lőtte. A negyvenedik percben ismételten nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, Rajos adott remek passzt a jobboldalon felfutó Simon Ádámnak, ő visszagurította a labdát a másik oldalon érkező Halmosinak, akinek a lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek a nyíregyházi védők. A szünetre tehát egygólos vendégvezetéssel mentek a csapatok, a párharc állása pedig 1-1 volt.

A második játékrész első igazi nagy helyzete a csereként beálló Ugrai nevéhez fűződik, aki Németh Márió beadását fejelte kapura, de az egyik védő beleugrott a labdába. Negyedórával a vége előtt kettőre növelte előnyét a Szpari: Devecseri szabálytalansága után veszélyes helyről végzett el egy szabadrúgást, amit Törtei Tamás váltott gólra (0-2).

A Haladás nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen 15 perc alatt kellett volna két gólt szereznie a továbbjutáshoz. A második kapott gól láthatóan nagyon megzavarta a szombathelyieket, a pocsék játék mellé egy kiállítás is párosult, Iszlai kapott piros lapot. A Nyíregyháza az utolsó percekben már azt játszotta, amit kell, a Halinak nem jött össze a gólszerzés, így a párharcot megfordítva, 2-1-es összesítéssel a másodosztályban listavezető Spartacus jutott tovább a legjobb nyolc közé.

– A Haladásnak az első félidőben volt két-három nagy lehetősége, ha azok közül egy bemegy, eldőlt volna a párharc. Kimaradtak a lehetőségek, a vendégek viszont egyet berúgtak, és utána már csak erőlködtek a szombathelyiek. Talán a hozzáállásuk sem volt olyan, mint kellett volna, aztán a második góllal eldőlt minden a nyíregyháziak javára. A Haladásból nagyon hiányoztak a sérültek és az eltiltottak, a védelemből sokan nem játszhattak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik