Hírek

Korábbi győztesek csatája

Real Madrid – Juventus, vagyis két korábbi győztes találkozik szerda este a Santiago Bernabéu Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kilencszeres BL-győztes Real Madrid a kétszeres aranyérmes Juventus csapatát fogadja. A spanyolok százszázalékos teljesítménnyel vezetik a B-csoportot. Az első fordulóban idegenben gurítottak egy hatost a Galatasaraynak, a második meccsükön pedig megálltak négy gólnál a Köbenhavn ellen. A Juve a dánok és a törökök ellen is csak döntetlen játszott.

A sorsolás után a legtöbben úgy gondolták, hogy a Real és a Juvetus továbbjutásához nem férhet kétség, de a mai mérkőzés áthúzhatja a számításokat. A torinói alakulat két ponttal szerénykedik a csoportban, és egymás után kétszer a madridiakkal találkozik. Ha ezeken a mérkőzéseken nem sikerül jól eredményt elérnie, akkor az utolsó két fordulóban az életéért kell küzdenie.

A vendég olaszok számára nem a legjobbak az előjelek. Hétvégén egy megnyert meccset buktak el a Fiorentina ellen a bajnokságban. Már 2-0-ra is vezettek, de a firenzeiek 12 perc alatt megfordították az állást, így a Juventus elvesztette a veretlenségét a bajnokságban. A Real Madrid a tavasszal BL-negyeddöntős Málaga csapatát fogadta, és könnyed játékkal 2-0-s győzelmet aratott Di María és Cristiano Ronaldo góljaival.

A portugál zseniről már megszokhattuk, hogy mindig a címlapokon szerepel, de mostanában Casillas mellett főleg Di María a téma Madridban. A vékonydongájú argentin szélsőt sokan leírták, és képzeletben már a kispadra ültették, amikor a Real leigazolta Garteh Bale-t, de Carlo Ancelotti vezetőedző megadta neki a lehetőséget, amivel Di María élni is tudott.

Egy edző életében kellemes problémák, amikor azért nehéz összeállítani a csapatot, mert egyik futballista jobb, mint a másik. Mindenesetre az olasz mesternek fel van adva a lecke, mert az elsődleges feladata (a győzelem mellett), hogy kezelje a Casillas, Diego López versengést, de ha ezek után még egy Di María, Bale affér is a nyakába szakad, már nem sokan fogják irigyelni…

Az edzői döntés értelmében szerda este Iker Casillas állhat a Real kapujában. Ancelotti kimondta, hogy a spanyol válogatott csapatkapitánya véd a kupameccseken, Diego López pedig a bajnokságban vitézkedhet.

A Juventusnál Mirko Vucsinics, Stephan Lichtsteiner és Fabio Quagliarella sérülés miatt nem léphet pályára. Madridi részről Xabi Alonso az egyedüli hiányzó.

Várható összeállítások

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah – Tévez, Llorente

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrics, Illarramendi – Isco, Di María, C. Ronaldo – Morata

A szerdai program

A-csoport

Bayer Leverkusen (német) – Sahtar Donyeck (ukrán)

Manchester United (angol) – Real Sociedad (spanyol)

B-csoport

Real Madrid (spanyol) – Juventus (olasz)

Galatasaray (török) – FC Köbenhavn (dán)

C-csoport

Anderlecht (belga) – Paris Saint-Germain (francia)

Benfica (portugál) – Olimpiakosz Pireusz (görög)

D-csoport

CSZKA Moszkva (orosz) – Manchester City (angol) kezdés: 18 óra

Bayern München (német) – Viktoria Plzen (cseh)

Egységes kezdési időpont: 20 óra 45 perc.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik