Hírek

Szalait becserélték, de csapata kikapott

A német Schalke 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az angol Chelsea elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Bajnok Ligája, csoportkör, 3. forduló
Schalke (német) – Chelsea (angol) 0-3 (0-1)
Gelsenkirchen. Játékvezető: Kassai
Schalke: Hildebrand – Ucsida, Höwedes, Matip, Aogo – Jones (Kolasinac, 71.), Neustadter – Draxler, Meyer (Goretzka, 78.), Clemens – Boateng (Szalai, 71.). Edző: Jens Keller
Chelsea: Cech – Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta – Schürrle (Mikel, 72.), Ramires, Lampard, Oscar (David Luiz, 84.), Hazard (Eto’o, 88.) – Torres. Edző: José Mourinho
Gólszerzők: Torres (5., 69.) Hazard (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Chelsea kispadján ülő José Mourinho zsinórban hat Németországban elbukott BL-mérkőzést követően érkezett a Schalke otthonába. Legutóbb tavasszal, még a Real Madrid edzőjeként volt kénytelen elszenvedni egy 4-1-es vereséget a Borussia Dortmund otthonában.

A Schalke kezdőjében ezúttal nem jutott hely Szalai Ádámnak, aki így a kispadról figyelhette, ahogy a londoniak már az ötödik percben megszerezték a vezetést. Lampard szögletét követően Ivanovics tudott csúsztatni, a hosszúnál pedig érkezett Torres, aki közvetlen közelről fejelt a hazaiak kapujába (0-1).

A folytatásban a Schalke is próbálkozott, Boateng fejesét hárította Cech, majd Draxler indítását követően Aogo ziccerét hatástalanította a cseh hálóőr. Azonban hiába birtokolta többet a labdát és lépett fel támadóbb szellemben a német együttes, az egyenlítés nem jött össze az első félidőben.

A fordulást követően ugyanott folytatta a két együttes, ahol az első játékrész végén abbahagyta. A 49. percben Kassai Viktor lépett elő főszereplővé, mivel Draxler beadását követően nem ítélt tizenegyest, hiába reklamáltak a hazaiak. Néhány perccel később akár el is dőlhetett volna a találkozó, mivel Lampard szabadrúgását követően csak a kapufa mentette meg a németeket Torres második góljától.

Meyer, majd Höwedes veszélyeztetett a vendégkapu előtt, de Cech továbbra is átjátszhatatlannak bizonyult. A 69. percben aztán megpecsételődött a nagyot küzdő Schalke sorsa, mivel egy labdaszerzést követően Torres került ziccerbe, és ezt már nem hibázta el, így a spanyol kétgólosra növelte a vendégelőnyt.

A 71. percben érkezett Szalai, aki Boatenget váltotta, azonban nemhogy egyenlítéshez, még szépítéshez sem tudta segíteni a Ruhr-vidékieket. Sőt, a 87. percben még Hazard is beköszönt, ezzel kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Mourinho megtörte rossz sorozatát, a Chelsea ezzel az E-csoport élére ugrott, míg a németek visszacsúsztak a második helyre. A kvartett másik mérkőzésén a román Steaua Bucuresti hazai környezetben 1-1-et játszot a svájci FC Basel csapatával.

További keddi eredmények

F-csoport

Arsenal (angol) – Borussia Dortmund (német) 1-2

Olympique Marseille (francia) – Napoli (olasz) 1-2

G-csoport

FC Porto (portugál) – Zenit (orosz) 0-1

Austria Wien (osztrák) – Atlético Madrid (spanyol) 0-3

H-csoport

Celtic (skót) – Ajax (holland) 2-1

AC Milan (olasz) – FC Barcelona (spanyol) 1-1

Október 23. szerda

A-csoport

Bayer Leverkusen (német) – Sahtar Donyeck (ukrán)

Manchester United (angol) – Real Sociedad (spanyol)

B-csoport

Real Madrid (spanyol) – Juventus (olasz)

Galatasaray (török) – FC Köbenhavn (dán)

C-csoport

Anderlecht (belga) – Paris Saint-Germain (francia)

Benfica (portugál) – Olimpiakosz Pireusz (görög)

D-csoport

CSZKA Moszkva (orosz) – Manchester City (angol) kezdés: 18 óra

Bayern München (német) – Viktoria Plzen (cseh)

Egységes kezdési időpont: 20 óra 45 perc.

Olvasói sztorik