Hírek

Szalai a Chelsea ellen

A német Schalke csapatának lassan annyi sérültje lesz, hogy a magyar csatár számít a legbiztosabb pontnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Igazi hatpontos rangadóra kerül sor kedden este a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, hiszen az E-csoportban Szalai Ádám német csapata, a Schalke 04 az angol Chelsea-t fogadja.

Szalai együttese eddig százszázalékos teljesítményt nyújtott az európai elitsorozatban, hiszen a román Steaua Bucuresti és a svájci FC Basel csapatát is legyőzte, négy gólt rúgott, de még egyet sem kapott.

A Schalke kilenc forduló után jelenleg az ötödik helyen áll a Bundesliga tabelláján. Úgy tűnik, a gyenge kezdés után Jens Keller vezetőedző megtalálta az ideális csapatösszetételt, ez az eredményeken is meglátszik, hiszen legutóbb szeptemberben kaptak ki, akkor is a Bayern München volt az ellenfelük.

A házigazda németek dolgát nehezíti, hogy a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar továbbra is sérült. Illetve újra megsérült, és úgy néz ki, az idény nagy részét ki kell majd hagynia. Keller edzőnek nem csak emiatt kell aggódnia, hiszen Marco Höger, Jefferson Farfán, Sead Kolesinac és Kirjakosz Papadopulosz is sérült, ráadásul Jermaine Jones és Kevin-Prince Boateng sem teljesen egészséges.

A Schalke csapatának lassan annyi sérültje lesz, hogy Szalai Ádám számít a legbiztosabb pontnak. A magyar csatár gyorsan beilleszkedett, a görög PAOK elleni, idegenbeli duplájával a főtáblára lőtte együttesét, és már a selejtező után azt írták róla, hogy ezzel visszahozta a vételárát. A válogatott támadó eddig kilenc Bundesliga-mérkőzésen négyszer volt eredményes. A Bajnokok Ligája főtábláján még nem talált a hálóba, ez külön motiváció lehet számára.

José Mourinho gárdája egyre jobban összeáll. A döcögős idénykezdet ellenére úgy tűnik, a portugál mester is kezdi megtalálni az általa megálmodott csapatot, ez egyre több gólban, és magabiztos győzelmekben mutatkozik meg. A londoniak az első fordulóban meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán a svájciak ellen, de aztán magabiztos, és helyenként tetszetős játékkal 4-0-ra nyertek Bukarestben.

A csapat-összeállítás tekintetében Mourinho sokkal jobb helyzetben, mint német kollégája. Az angoloknál Ashley Cole és André Schürrle bajlódik apróbb sérüléssel, őket Ryan Bertrand és Juan Mata helyettesítheti a kezdőcsapatban.

Az elmúlt bajnoki fordulóban a Schalke 3-2-re nyert a Braunschweig otthonában, a második helyen álló Chelsea pedig 4-1-re győzött a Cardiff City ellen.

Érdekesség, hogy Szalai Ádám szereplése mellett is lesz magyar vonatkozása a kedd esti találkozónak, a játékvezető ugyanis Kassai Viktor lesz. A magyar bíró mindkét csapatnak egy-egy mérkőzést vezetett a múltban. A Schalkénak egy Európa Liga-meccset, amelyen a németek 2-1-re megverték a holland Twente együttesét, a Chelsea-nek pedig egy BL-találkozót, szintén Németországban, ahol a londoniak vereséget szenvedtek a Bayer Leverkusentől.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

Október 22. kedd

E-csoport

Steaua Bucuresti (román) – FC Basel (svájci)

FC Schalke 04 (német) – Chelsea (angol) TV: DigiSport1

F-csoport

Arsenal (angol) – Borussia Dortmund (német) TV: DigiSport2

Olympique Marseille (francia) – Napoli (olasz)

G-csoport

FC Porto (portugál) – Zenit (orosz)

Austria Wien (osztrák) – Atlético Madrid (spanyol)

H-csoport

Celtic Glasgow (skót) – Ajax Amsterdam (holland)

AC Milan (olasz) – FC Barcelona (spanyol) TV: Sport1

Október 23. szerda

A-csoport

Bayer Leverkusen (német) – Sahtar Donyeck (ukrán)

Manchester United (angol) – Real Sociedad (spanyol)

B-csoport

Real Madrid (spanyol) – Juventus (olasz)

Galatasaray (török) – FC Köbenhavn (dán)

C-csoport

Anderlecht (belga) – Paris Saint-Germain (francia)

Benfica (portugál) – Olimpiakosz Pireusz (görög)

D-csoport

CSZKA Moszkva (orosz) – Manchester City (angol) kezdés: 18 óra

Bayern München (német) – Viktoria Plzen (cseh)

Egységes kezdési időpont: 20 óra 45 perc.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik