Hírek

A pénteki siker pótselejtezőt érhet

A másik két mérkőzés várható eredményének tükrében kizárólag a győzelem jelenthet továbbjutást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mottó: „A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.”

A másik két mérkőzés várható eredményének tükrében kizárólag a győzelem jelentheti a pótselejtezőt érő második hely megtartását a magyar válogatott számára a pénteki, hollandiai világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Egervári Sándor együttese jelenleg egy-egy ponttal előzi meg a török és a román csapatot, de abban az esélyeket figyelembe véve nem lehet bízni, hogy ez a két együttes hibázna a pénteki játéknapon, előbbi ugyanis az észtek vendége lesz, utóbbi pedig a pont nélkül álló andorraiaké. A riválisok könnyűnek ígérkező meccseit tekintve csakis a világbajnoki ezüstérmes és a 2014-es brazíliai tornára már kijutott hollandok legyőzése jelentheti az előny megtartását.

A siker ugyanakkor szinte biztosan a pótselejtező kiharcolását eredményezné, mivel a zárókör előtt megmaradna a legalább egypontos előny, az utolsó ellenfél pedig Andorra lesz.

A hollandiai pontvesztés viszont valószínűsíthetően a magyarok távolmaradását jelentené a világbajnokságtól, mert egy- vagy kétpontos hátrányuk ledolgozása nehezen elképzelhető, tekintve, hogy a románok az észteket fogadják kedden. A törökök esetleges visszaelőzésére már kedvezőbb esély mutatkozhat, mivel Fatih Terim csapata Hollandiával mérkőzik a zárónapon.

Az amszterdami vereség és döntetlen között nincs lényegi különbség, mert utóbbi nem eredményez kedvezőbb helyzetet a második hely megszerzésére. Az amszterdami kudarccal valószínűsíthető kétpontos hátrány esetén ugyanúgy elég lenne, ha a románok és a törökök döntetlent játszanának a zárókörben, mintha csak egy pont lenne a különbség a magyarok és riválisaik között. A végelszámolásnál azonos pontszám esetén ugyanis a gólkülönbség rangsorol, s abban – az andorraiak fölényes legyőzése esetén – vélhetően Egervári Sándor csapata lenne a legjobb.

Világbajnoki selejtező, D-csoport, 9. forduló

Észtország–Törökország, Tallinn, 20.30

Hollandia–Magyarország, Amszterdam, 20.30

Andorra–Románia, Andorra La Vella, 20.30

A csoport állása: 1. Hollandia 22 pont (már kijutott), 2. Magyarország 14 pont, 3. Törökország 13 pont (14-7), 4. Románia 13 pont (13-12), 5. Észtország 7 pont, 6. Andorra 0 pont

A további program (október 15. kedd)

Románia–Észtország, Bukarest, 20 óra

Törökország–Hollandia, Isztambul, 20 óra

Magyarország–Andorra, Budapest, 20 óra

Olvasói sztorik