Hírek

Nem mindig az esélyes nyer

Hajnal Tamás szerint a holland válogatott védelmében nem világsztárok játszanak, ott lehet keresnivalójuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyakunkon a péntek esti, amszterdami világbajnoki selejtező. A magyar válogatott egyik alapembere, a német másodosztályú FC Ingolstadt támadó középpályása egy kisebb izomsérülés miatt nem játszott klubcsapata legutóbbi meccsén, de a hollandok elleni találkozóra remélhetőleg ismét tökéletes állapotba kerül. A közös edzőtáborozás hétfőn kezdődött, a 32 éves játékos a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón elmondta, abba kapaszkodhatnak, hogy nem mindig az esélyes csapat nyerte meg a futballtörténelem során az összes mérkőzést.

– Bizonyára jó érzés győztes meccs után hazatérni a válogatottba…
– Nem állunk valami fényesen a bajnokságban, ezért fontos volt a hétvégi győzelem – kezdte Hajnal Tamás. – Bízom benne, hogy ez egy jó sorozat kezdete lesz, és elkezdünk felzárkózni a tabellán. Sajnos egy kisebb izomsérülés miatt nem tudtam játszani, de ott voltam a keretben. Ha esetleg szükség lett volna rám, akkor tudtam volna vállalni a játékot, de szerencsére úgy alakult, hogy egy picit még pihentetni tudtam. Remélem, péntekre százszázalékos állapotban leszek. Nagyon várjuk a válogatottnál a selejtezősorozat utolsó két meccsét, és bízunk benne, hogy nem ez lesz az utolsó két tétmérkőzés ebben az évben.

– Miben lehet bízni a pénteki meccs előtt?
– Azt hiszem, azzal mindenki tisztában van, hogy a hollandok a mérkőzés esélyesei. Abba kapaszkodhatunk, hogy nem mindig az esélyes csapat nyerte meg a futballtörténelem során az összes mérkőzést. A holland csapat legutóbbi eredményei mutatták, hogy sebezhetőek, főleg a védelemben, ahol nem világsztárok játszanak, mint mondjuk a támadószekcióban. Ott lehet keresnivalónk, és úgy gondolom, vannak olyan játékosaink, és vagyunk olyan csapat, hogy ezt ki is tudjuk használni, de tisztában vagyunk vele, hogy ezen a mérkőzésen tényleg mindennek stimmelnie kell: a mi teljesítményünknek is, a szerencsének is, és esetleg egy picit gyengébb hollandokra is szükség van ahhoz, hogy meglepetést tudjunk szerezni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik