Hírek

Szétverték a vonatot a szurkolók

„A megállapított összeget a MÁV-Start be is fogja hajtani, ettől nem kell tartani...”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A MÁV Vonatösszeállítás Facebook-oldala közölte a hírt, miszerint a Romániából hazaérkező szurkolói különvonat utasai a szerelvény nagy részét teljesen széttörték. A külső és belső felületeken is rengeteg rongálás történt, ezért a kocsik egy ideig biztosan nem állhatnak forgalomba, javításuk akár hosszabb ideig is elhúzódhat.

Sokan vitatkoznak, hogy a magyarok, vagy a románok voltak-e a tettesek, az igazság az, hogy mindkét fél hibás. Románia területén kővel megdobálták a vonatot, a fényezés sérülései és az ablaktörések elsősorban ekkor keletkeztek. A belső sérülésekért viszont a magyar szurkolók a hibásak, ez kocsinként eltérő mértékben jelentkezett. Néhány jármű egészen ép maradt, másokban le lettek szaggatva a poggyásztartók, az ülések vagy a fülkeajtók – írja a Facebook-oldal.

A kártérítésről: a vonat megrendelője köteles kifizetni a károkat a MÁV-Startnak, erre a szolgáltatási szerződés kötelezi őket. A közösen megállapított összeget a MÁV-Start be is fogja hajtani, ettől nem kell tartani.

Olvasói sztorik