A magyarok 2800 jegyet vásároltak

Nem telik meg a bukaresti stadion vendégszektora, mert 2200 jegyet visszaküldött az MLSZ.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott sorsdöntőnek ígérkező, bukaresti világbajnoki selejtezőmérkőzésére 2800 vendégszurkoló váltott jegyet.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a maximális, ötezer belépőt igényelték a meccsre, s azokat augusztus 15-ig értékesíthette. Ezt a határidőt kétszer is kitolta, így végül 2800 jegy talált gazdára, azaz ennyi magyar szurkoló lehet jelen pénteken a Románia elleni találkozón, ugyanis a helyszínen már nem lehet jegyet venni a vendégszektorba.

A Román Labdarúgó Szövetség kedden jelezte, nem adja el a román szurkolóknak a fennmaradt helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat. A vendéglátók telt házra, azaz 50 ezer nézőre számítanak.

A 2800 magyar drukker közel fele különvonattal utazik a román fővárosba. Az utazást a magát a magyar válogatott hivatalos szurkolói csoportjának nevező Carpathian Brigade szervezte. A vonattal, amely csütörtökön 20 óra 10 perckor indul a Keleti pályaudvarról, 880 drukker utazik Budapestről, és további 250 szurkoló száll fel Brassóban. A tervek szerint ez a csoport pénteken 14 órakor érkezik Bukarest egyik pályaudvarára, ahonnan buszokkal szállítják a drukkereket a stadionhoz.

Az MLSZ elnöksége keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban sem szabad arról megfeledkezni, hogy a Románia–Magyarország selejtezőmérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború.

A Románia–Magyarország találkozó közép-európai idő szerint pénteken 20 órakor kezdődik. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.