Hírek

„A magyarok testvérei vagyunk”

Telt házra, és legalább egygólos hazai győzelemre számít pénteken a román liga elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Az lenne a normális, ha mi jutnánk tovább. Erősebb bajnokságunk van, mint Magyarországnak, jobb játékosaink, még a stadionunk is szebb és a gyep is új – jelentette ki Dumitru Dragomir, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (PLF) elnöke a keddi sajtóértekezletén. Szerinte nem hátrány, hogy a román játékosok alacsonyabbak.

– Miért, Hagi egy nyárfa? – példálózott a PLF elnöke, aki úgy vélekedett, ha kétszázezer hely lenne a Nemzeti Arénában, az is megtelne pénteken, de ha a román válogatottnak nem sikerül nyernie Magyarország ellen, akkor a Törökország elleni jövő keddi meccsen szerinte félig sem fog megtelni… Hozzátette, nem tart az esetleges incidensektől a pénteki találkozón.

– Mi a magyarok testvérei vagyunk. Ha évszázadokon keresztül jól megértettük egymást ebben a térségben, miért ne tudnánk kijönni egymással néhány tíz percig? – tette hozzá.

A Prosport.ro portál kedd délelőtti tudósítása szerint még 11 ezer jegy maradt a pénteki mérkőzésre, és nem kétséges, hogy ezek is gazdára találnak, hiszen csaknem ugyanennyi belépő fogyott el az utóbbi 24 órában.

A lap szerint a magyar szurkolóknak fenntartott ötezer jegyből csak kétezer fogyott el, de a Román Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy nem adja el a román szurkolóknak ezeket a helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat.

A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Olvasói sztorik