Hírek

Pontlevonástól fél az MLSZ

Azt kérik a szurkolóktól, hogy semmilyen provokációnak ne üljenek fel a bukaresti mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a szervezet honlapján közleményben fordult a válogatottat Bukarestbe is elkísérő szurkolókhoz.

Részlet az MLSZ felhívásából:

„Nemzeti tizenegyünk minden pillanatban érezni fogja, hogy a magyar sportszerető közvélemény egy emberként áll majd a csapat mögött – köszönet ezért a Bukarestbe utazó magyar drukkereknek. Arról azonban a forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban sem felejtkezhetünk meg, hogy a Románia–Magyarország selejtező mérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború!

Minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő, esetleg rasszista –, amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sérthetik a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztethetik céljait. Ne feledjék, a fegyelmi szankciók között a stadionbezárás után a pontlevonás is szerepel! Érjék el viselkedésükkel, hogy a pályán küzdő játékosainknak ne kelljen aggódniuk az esetleges szankciók miatt. Hangsúlyozottan kérjük a válogatottat elkísérő szurkolóinkat, hogy semmilyen esetleges provokációnak ne üljenek fel, mindvégig lelkesen és sportszerűen szurkoljanak a magyar csapat eredményes szerepléséért!”

A Telkiben edzőtáborozó válogatott keddi programjában két edzés szerepelt. A délelőtti tréningen Egervári Sándor két csoportra osztotta a keretet, a védők az egyik kapunál dolgoztak, és a támadások hatástanítását gyakorolták, míg a támadók a másik kapunál az akciók befejezését vették át a szakmai stáb tagjaival. Délután ismét edzés következett, majd levezetésként bebuszozott a csapat Budapestre, és közös mozizás zárta a napot.

Olvasói sztorik