Hírek

Szalai Ádámot még zavarja a kézsérülése

„Még mindig érzek fájdalmat, ezért csak kötéssel és fájdalomcsillapítóval tudok játszani.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német élvonalban, illetve a Bajnokok Ligája-selejtezőben remekel Szalai Ádám, a Schalke 04 csatára, de a válogatottban tavaly október közepe óta adós a gólokkal. Mindez persze nem véletlen, a legtöbben az eltérő játékrendszerekben látják a helyzet kulcsát. Mindenesetre tény, a norvégok és a csehek elleni barátságos meccsen, illetve a románok és a törökök elleni világbajnoki selejtező Szalai-találat nélkül ért véget.

Pénteken ismét Románia lesz az ellenfél, a várakozások pedig egyre fokozódnak, hiszen egy esetleges idegenbeli bravúrgyőzelem esetén nagy lépést tenne csapatunk a csoport második helye felé. Szalai Ádám a válogatott edzőtáborában, Telkiben elmondta, péntek este színesen ünnepelnének együtt a szurkolókkal, de egyelőre csak a csapatmunka tökéletesítése a téma.

– Milyen érzésekkel tért haza új klubcsapatától?
– Nagyszerűen érzem magamat, hiszen megszereztük az első bajnoki győzelmünket, előtte pedig bejutottunk a Bajnokok Ligája főtáblájára – mondta Szalai Ádám. – Örülök, hogy van néhány napunk felkészülni a románok elleni mérkőzésre. Jól érzem magamat, bár a kézsérülésem egy kicsit idegesít, de remélem, hogy addig maximálisan rendbe jön.

– Mennyire akadályozza a játékban a rögzítőkötés?
– Szerencsére nincs törés és nem kellett műteni, viszont a párharcok során tényleg idegesítő. Még mindig érzek fájdalmat, ezért csak kötéssel és fájdalomcsillapítóval tudok játszani. Remélem, ez menni fog a románok elleni mérkőzésen is, és még van néhány nap odáig, hogy javuljon.

– Nem tart a bukaresti stadion atmoszférájától?
– Játszottam már sok néző előtt, úgyhogy ez egyáltalán nem fog befolyásolni. Természetesen jobb lett volna, ha itthon is élvezzük ennek az előnyét.

– Milyen hangulatot vár?
– Gondolom, jó sokan lesznek, biztosan hangos lesz a stadion. Nem hiszem, hogy nekünk fognak szurkolni…

– Elképzelhető, hogy a magyar válogatott két csatárral kezd Bukarestben. Ön mely csapatszerkezetben érzi a legjobban magát?
– A klubcsapatomban többet játszom egyedül, és mögöttem van egy szervező, illetve két szélső csatár, amit nagyon szeretek, és az utóbbi időben a Bundesligában ezt játszottam többször. Viszont láthattuk, hogy a válogatottban az utóbbi időben többször tudtam Böde Dániellel együtt játszani, és ő mindenképpen segítség volt számomra, de mélyebben nem akarok ebbe belemenni, mert ez a szövetségi kapitány dolga.

– Mit gondol a szurkolók fokozott várakozásairól?
– Az a dolgunk, hogy odakint olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel hozni tudjuk a pontokat. Természetesen mi lennénk a legboldogabbak, ha a mérkőzés után a magyar szurkolókkal együtt tudnánk ünnepelni, de nekünk, játékosoknak nem szabad, hogy ez téma legyen a meccs előtt. Csakis a munkára kell koncentrálnunk, és egy olyan csapatmunkát összehozni a mérkőzésig, hogy utána valóban ünnepelhessünk.

Olvasói sztorik