Hírek

Eltört Szalai Ádám keze?

Nagy fájdalmakat legyűrve lett hős Szalonikiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Német sajtóhírek szerint Szalai Ádám valószínűleg törött sajkacsonttal játszott kedd este a PAOK elleni, 3-2-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Ha műtétre kerülne sor, az két hónapos kihagyást jelenthetne, de a csatár kijelentette: játszani akar. Szalai egy edzésen sérült meg, ezért a keddi mérkőzésen rögzítőt viselt a jobb csuklóján, de a nagy fájdalmak sem zavarták, két góljával főszerepet vállalt a továbbjutásban – írja az origo.hu

A magyar válogatott csatár kezét jobb kezét szerdán röntgenezik meg, ezután dől el, szükség lesz-e műtétre. Amennyiben operálni kell Szalait, az akár nyolchetes kihagyást is jelenthet, így veszélybe kerülne a románok és észtek elleni világbajnoki selejtező, valamint kihagyná a Schalke meccseinek egy részét a Bajnokok Ligája főtábláján.

Szalai a Westdeutsche Allgemeine Zeitung hasábjain azt nyilatkozta, ha meg is műtenék, akkor is játszani akar a hétvégén a Leverkusen elleni bajnokin. „A kezem sérült, de a meccsen a lábamra van szükségem” – mondta az elszánt csatár.

Kitermelte a vételárát

„Királykategória! Draxler és Szalai megcsinálták a Schalkének” – hirdeti a legtekintélyesebb német futballszaklap, a Kicker internetes kiadásának címlapja. A magyar válogatott középcsatára alaposan törlesztette már a vételárát.

Szalai Ádám nyolcmillió euróért érkezett a nyáron az FSV Mainz együtteséből a Schalkéba, tehát nagyságrendileg 2,4 milliárd forintért. Ennél lényegesen többet keres a csapata azzal, hogy eljutott a selejtezőből a Bajnokok Ligája főtáblájára, jelentős részben a magyar játékosnak köszönhetően. A csoportkörben szereplő német csapat körülbelül 25 millió euróval gazdagodik ősszel, még akkor is, ha nem jut tovább. A Bild hasonló összeget számolt, úgy írta, húsz millió a kasszában van – írja az inforadio.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik