Hírek

A nap híre: Szalai Ádám remeklése

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a keddi nap híre, miszerint Szalai Ádám két góljával oroszlánrészt vállalt abban, hogy a német Schalke 3-2-re győzött, és bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára a görög PAOK ellenében:

Óriási tétje volt a meccsnek mindkét csapat számára. A Schlake esetében ezt kiélezték arra, hogy húszmillió euró a tét, mert a továbbjutás elmaradása esetén ennyitől estek volna el. Ez az összes még egy ilyen kaliberű klubnál sem elenyésző.

A németeket négy-kettő-három-egyes, tehát egycsatáros felállásában Szalai volt a csúcsék. Az első félidőben eléggé szenvedett, mert kevés alkalommal tudták megtalálni, de harcolt, és lekötötte a két belsővédőt. Emlékezetes megmozdulásai nem voltak, nem is lehettek, mert a támadó harmadban nem megfelelően fejezték be akcióikat a németek.

Aztán jött az első félidő vége, és Szalai szinte a semmiből rúgott gólt. Vérbeli támadóként érkezett, ebben ő a király, erre lenne szükség a válogatottban is.

A második felvonásban veszélyes volt a PAOK, amely nagyon bekezdett, és egyenlített is. Az emberhátrány miatt veszélybe került a Schalke továbbjutása. Kiemelném, hogy amikor tíz emberrel játszottak, Szalai védőmunkája nagyon hasznos volt. A legvégén nagyon meleg perceket éltek át, de újabb góljával eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Nagyon fontos, hogy a keze gyógyuljon meg, de nem tudom elképzelni, hogy ne játsszon a válogatottban. A román meccs előtt nagyon sokat számít, hogy az első számú csatárunk ilyen kiválóan teljesített egy komoly nemzetközi tétmérkőzésen. A Schalke összességében nem futballozott rosszul, de a kapu előtt csak ő volt veszélyes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik