Hírek

Csaknem 7 milliárd a stadionra

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kormány 6,9 milliárd forint átcsoportosításáról határozott a ferencvárosi Albert Stadion építésének idei munkálataira – írja az MTI.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, hogy az átcsoportosításért a nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolásért, illetve a fel nem használt összeg visszafizetésének ellenőrzéséért pedig a nemzeti fejlesztési miniszter, továbbá a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

A kormányhatározat kitér arra is: a nemzetgazdasági miniszternek a fejlesztési miniszter és a kormánybiztos bevonásával gondoskodnia kell arról, hogy a 2014-re vonatkozó költségvetés tervezetében a munkálatok folytatásához – a kormány által elfogadott ütemezés megvalósulásához – szükséges összeg rendelkezésre álljon.

Fürjes Balázs kormánybiztos decemberben úgy nyilatkozott, hogy a tervek szerint a márciusi Ferencváros–Újpest bajnoki mérkőzéssel zár be az Üllői úti Albert Stadion, az új aréna pedig 2014 őszére készülhet el.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) novemberben írta ki a kivitelezésre vonatkozó pályázatot. Ebből kiderült, hogy legalább 22 ezer, de belföldi meccsek esetén a vendég- és a hazai szektor állóhelyeivel 23 700 férőhelyes, fedett lelátójú stadion épül, amelyet a jelenlegihez képest 90 fokkal forgatnak el.

Nem az Újpest ellen búcsúztatják

Az FTC elnökségi tagja, a 85 éves Springer Miklós, a klubalapító unokája az egyik sporttelevízió reggeli műsorában elmondta egy korszakzáró mérkőzést iktatnak be a tavaszi programba, méghozzá az osztrák testvércsapat, a Rapid Wien ellen.

Olvasói sztorik